Δήμοι

Εξηγήσεις Νανόπουλου για τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ στη Δημοτική Επιτροπή

Τους λόγους που η δημοτική παράταξη της «Συμμαχίας Πολιτών» διαφώνησε και καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής, που αφορά τη διάλυση της σύμβασης για την κατασκευή του δημοτικού σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο, εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξής του, να συνεχιστεί δηλαδή το έργο για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση – γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ με τον ίδιο εργολάβο, στον ίδιο χώρο και με τις ίδιες μελέτες. «Η πλειοψηφία όμως της δημοτικής αρχής αποφάσισε στην δημοτική επιτροπή τη διάλυση της σύμβασης και την εκ νέου διαγωνιστική διαδικασία, που θα αργήσει και θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στον δήμο Κορινθίων» σχολίασε ο κ. Νανόπουλος.

Η δημοτική παράταξη του πρώην Δημάρχου διαφώνησε επίσης στην πρόταση του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη για ορισμό δικηγόρου στην αντιδικία που υπάρχει μεταξύ των εργοληπτικών εταιρειών, ΟΔΟΓΕΝΕΣΙΣ και GSP ΙΚΕ, υποψηφίων αναδόχων για την κατασκευή γηπέδων, σε ένα έργο προϋπολογισμού 750.000 ευρώ. Ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης, καταγγέλλει ο Βασίλης Νανόπουλος, «όρισε δικηγόρο στην υπόθεση, ο οποίος είναι εκπρόσωπος σε πλήθος υποθέσεις της εταιρίας GSP και ζήτησε για αυτό έγκριση της δημοτικής επιτροπής».

Κάνει λόγο για «μέγα σκάνδαλο» ο πρώην Δήμαρχος σε αυτή την απόφαση του κ. Σταυρέλη, τον οποίο κατηγορεί ευθέως πλέον πως «δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα στη στήριξη ημετέρων σε βάρος του Δήμου». Απορεί ο κ. Νανόπουλος αν κανείς πιστεύει ότι θα είναι αντικειμενική και ανεπηρέαστη η στάση του δικηγόρου στην υπόθεση. Ζητά δε να μην αποκλειστούν οι εργολάβοι στο έργο αυτό και να μην καταλήξει ο Δήμος μόνο με έναν υποψήφιο ανάδοχο, δηλαδή την εταιρεία GSP ΙΚΕ και σε προμήθεια με μικρή έκπτωση. «Το συμφέρον των δημοτών πρέπει να είναι μέριμνα του Δήμου» καταλήγει στο θέμα αυτό ο πρώην Δήμαρχος.

Τα ΝΑΙ της “Συμμαχίας Πολιτών”

Στην ίδια συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής, ο κ. Νανόπουλος και η «Συμμαχία Πολιτών» συμφώνησαν σε δύο σημαντικά έργα για την λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών:

  • Συμφώνησε λοιπόν η μείζονα αντιπολίτευση στην ανάθεση σε ιδιώτη για ένα δίμηνο της καθαριότητας στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου, «σύμφωνα με την πάγια θέση μας της επικουρικής συνεργασίας με ιδιώτη του τμήματος καθαριότητας, για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και αναλάβει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων» διευκρίνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
  • Συμφώνησε και ψήφισε η δημοτική παράταξη του κ. Νανόπουλου τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της παραλίας καλάμια, με την επισήμανση ωστόσο ότι είναι λάθος να γίνουν 20 αποσπασματικοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί των 40 χιλ. ευρώ έκαστος, υποστηρίζοντας ότι εκείνο που χρειάζεται η πόλη είναι 3 ή 4 αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, ικανοί  να διαμορφώσουν τη συνολική εικόνα της πόλης της Κορίνθου.
  • Συμφώνησε και ψήφισε τέλος την εκτέλεση του έργου για την πανσιόν των αδέσποτων ζώων, έργο το οποίο, θύμισε ο κ. Νανόπουλος, «είχαμε μελετήσει και εντάξει για χρηματοδότηση με τη δική μας δημοτική αρχή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο