Δήμοι

Ενώνουν δυνάμεις οι δήμοι Κορινθίων και Βέλου – Βόχας για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Σε διαδημοτική συνεργασία ο Δήμοι Κορινθίων και Βέλου – Βόχας υπέβαλαν αίτημα και πλήρη φάκελο στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Άργος» – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για την χρηματοδότηση του έργου κατασκευής και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στις 916.193 ευρώ, ενώ κύριοι στόχοι από την υλοποίηση της πρότασης είναι:

  • Η περισυλλογή & περίθαλψη αδέσποτων ζώων.
  • Η δημιουργία μητρώου αδέσποτων ζώων στους 2 Δήμους.
  • Η δυνατότητα ανεύρεσης οικογενειών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.
  • Η πρόληψη ατυχημάτων από αδέσποτα ζώα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων, η πρόταση συμπεριλαμβάνει τρία υπο-έργα. Το πρώτο, αφορά την κατασκευή «Πανσιόν Φιλοξενίας» αδέσποτων ζώων και Δημοτικού Κτηνιατρείου. Πρόκειται δηλαδή για κατασκευή δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και θα εγκατασταθεί σε μισθωμένη έκταση, εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορινθίων στη θέση «Μπαθαρίστρα».

Στο δεύτερο υπό-έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια του εξοπλισμού διαχείρισης περίθαλψης και φροντίδας αδέσποτων ζώων. Αφορά δηλαδή την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του ιατρείου, του χώρου του καταφυγίου και την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τέλος, στο τρίτο υπό-έργο εντάσσεται η υπηρεσία στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και φυσικά κάθε είδους δαπάνη που αφορά τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο