Δήμοι

Ενισχύεται η οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Στην ενίσχυση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης προχωρά ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, κάνοντας πράξη την ιδέα της βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων, μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης άρχισε πιλοτικά στον Δήμο το 2019, με τη διανομή 90 κάδων κομποστοποίησης και χρηματοδότηση από ίδιους πόρους. Συνεχίζοντας και ενισχύοντας το πρόγραμμα, η δημοτική Αρχή προχωράει στην προμήθεια επιπλέον 90 κάδων κομποστοποίησης, σε δημότες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή. Οι νέοι κάδοι θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά που έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο-αίτηση και διαθέτουν κατοικία με κήπο τόσο στην πόλη όσο και στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου.

Ποϋποθέσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης:

  • Ύπαρξη κήπου για την τοποθέτηση του κομποστοποιητή.
  • Η οικία θα πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα εντός των ορίων του Δήμου.

Θα δοθεί σε δημότες από τις Δημοτικές Ενότητες τηρώντας αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης, σε οικογένειες με νεαρά μέλη και παιδιά.

Η οικιακή Κομποστοποίηση αποτελεί μια απλή, εύκολα εφαρμόσιμη και οικονομική λύση για τη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων κήπων και νοικοκυριών από όλους τους δημότες. Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων θα υποστηρίξει τη δράση με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό, καθώς τις και με εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα πραγματοποιεί επισκέψεις τις χώρους τις οποίους θα είναι τοποθετημένοι οι κάδοι. Το προσωπικό θα παρέχει ενημέρωση σε θέματα που θα αφορούν στην διαδικασία τις κομποστοποίησης, ενώ συγχρόνως, θα συλλέγει ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία με στόχο την επεξεργασία και εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με την αποτελεσματικότητα τις δράσης.

Info

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του προγράμματος στον αριθμό τηλεφώνου: 27440 22169.

Η αίτηση και το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στην διεύθυνση: http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr/deltia-typoy/enischyetai-i-oikiaki-kompostopoiisi-ston-dimo-loytrakioy-perachoras-agion-theodoron/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο