Κορινθία

Εκκενώνουν σπίτια σε Ρητό και Γαλατάκι όπου ξέσπασε νέα φωτιά

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Γαλατάκι, στον Σαρωνικό και σε δασική έκταση, ενώ η Πολιτική Προστασία με μήνυμά της καλεί ήδη τους κατοίκους του οικισμού στο Ρητό να τον εκκενώσουν άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κ. Αλμυρή.

Στο σημείο ήδη πετάνε τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ βρίσκονται ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις. Επίσης, στην περιοχή σπεύδει και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της φωτιάς και να συντονίσει τις δυνάμεις, καθώς η Κορινθία βρίσκεται από χθες στην ζώνη υψηλού κινδύνου (4) και θα παραμείνει και αύριο Κυριακή.

“Η εκκένωση του Ρητού προχωράει. Έχουν έρθει εναέρια μέσα, όμως έχει πολύ αέρα. Παράλληλα υπάρχουν πολλά πύρινα μέτωπα και αναζωπύρωση από χθες στις Αρχαίες Κλεωνές” ανέφερε με ανάρτησή του ο Κορίνθιος Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται σχετικά.

Η φωτιά έχει ξεκινήσει αρκετά ψηλά και μακριά από τον οικισμό, ωστόσο για λόγους προληπτικούς έχει ζητηθεί η εκκένωση της κατοικημένης περιοχής, μέχρι να φανεί πως κινείται η φωτιά και να αποφευχθεί κίνδυνος, καθώς εκεί υπάρχουν και πολλοί παραθεριστές σε απομακρυσμένες οικίες. Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της περιοχής, οι άνεμοι που φυσούν είναι ιδιαίτερα έντονοι, φθάνουν και τα 5 μποφόρ, ενώ ήδη η τροχαία έχει απαγορεύσει την κίνηση στην Κορίνθου – Επιδαύρου, με στοπ από τον Ισθμό προς Επίδαυρο και προς Κόρινθο από τον κόμβο για Αμόνι. Σύμφωνα με την τροχαία Κορίνθου, στο τμήμα του δρόμου κινούνται μόνο οχήματα της Πυροσβεστικής και περιπολικά, καθώς και άλλα οχήματα που εξυπηρετούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εκτάκτου ανάγκης.

Φωτογραφία από την περιοχή όπου έχει ξεσπάσει ήδη η φωτιά πάνω από το Ρητό αρκετά μακριά βέβαια από κατοικίες που εκκενώνονται για προληπτικούς κυρίως λόγους

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο