ΔήμοιΚορινθία

Β. Νανόπουλος: Αγκαλιάζουμε τα παιδιά με αυτισμό, υποστηρίζουμε τους γονείς και τους δασκάλους τους

Τα παιδιά από το Ευθύμειο Κέντρο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Εφυραίος Άθλος», οι γονείς και οι δάσκαλοί τους, με αφορμή της παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό, βρέθηκαν στην στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» (περιβολάκια), στο κέντρο της Κορίνθου και μέσα από σχέδια, παιχνίδια, αλλά και ένα παραμύθι που οι έφτιαξαν, μας έδειξαν την καθημερινότητα τους.

Άδραξαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την ζωή τους, το «ταξίδι» τους, έτσι χαρακτηρίζουν τον αυτισμό. Κυρίως όμως, μίλησαν για την ανάγκη τους η κοινωνία να αλλάξει την αντίληψή της και να αποδεχτεί αυτήν την διαφορετικότητα. Αυτό το μήνυμα έστειλε, με την παρουσία του αλλά και τις δράσεις που ο Δήμος οργάνωσε, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος βρέθηκε εκεί στην πλατεία, κοντά στα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους. Με χαρά δέχτηκε τα όσα δημιούργησαν και βέβαια απάντησε στις ερωτήσεις τους και στα όσα του ζήτησαν για να συνεχίσουν να χαμογελούν και να λειτουργούν ως μέλη της κοινωνίας μας.

«Είμαι εδώ σήμερα, μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους για να δυναμώσω το μήνυμα που στέλνουν» ανέφερε ο κ. Νανόπουλος. «Η παγκόσμια ημέρα αυτισμού, συνέχει είναι η αφορμή. Κάθε ημέρα είναι υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους και αυτό κάνουμε». Ο Δήμαρχος έλαβε από τα παιδιά πολλά χαμόγελα, αγκαλιές και  λόγια αγάπης προς το πρόσωπό του. «Αγκαλιάζουμε τα παιδιά, τα αγαπάμε, κυρίως όμως φροντίζουμε για την ένταξή τους, φροντίζουμε για την ουσιαστική υποστήριξη τους. Αξίζουν τα παιδιά και την αγάπη, και την υποστήριξη και την φροντίδα μας» ανέφερε και ο ίδιος με την σειρά του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λοιπόν, τα παιδιά δημιούργησαν πανό στα οποία σχεδίασαν  την διαφορετικότητα, έγραψαν για την διαφορετικότητα επάνω σε μπαλόνια που μοίρασαν στον κόσμο, μίλησαν για την διαφορετικότητα και το πώς την βιώνουν μέσα από την αφήγηση τους δικού τους παραμυθιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο