Κορινθία

Δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Δωρεάν θα πραγματοποιούνται, από τις 12 Ιουνίου, οι διελεύσεις των μονίμων κατοίκων των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων από τα διόδια του Ισθμού, μετά από σχετική επιστολή του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμοδίου για τις υποδομές, Νίκου Ταχιάου προς την Ολυμπία Οδό Α.Ε.

Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, το Δημόσιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει την εταιρία για την απώλεια εσόδων, λόγω των συγκεκριμένων δωρεάν διελεύσεων. Μετά την κατεδάφιση της γέφυρας στον Ανισόπεδο Κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού, οι μόνιμοι κάτοικοι των δύο δήμων, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις τοπικές μετακινήσεις τους, καθώς η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η χρήση του αυτοκινητόδρομου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία Οδός), όπου όμως, απαιτείται η καταβολή διοδίων.

Προκειμένου, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συγκεκριμένων κατοίκων, αποφασίστηκε η διέλευση τους από την Ολυμπία Οδό, εντός των ορίων των Δήμων τους, να γίνεται δωρεάν, σε πρώτη φάση, μέχρι την αποκατάσταση και εγκατάσταση της βυθιζόμενης γέφυρας του Ισθμού, από την οποία υπάρχει εναλλακτική διέξοδος μετακίνησης των οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, οπότε και θα ανακοινωθούν νέες ρυθμίσεις. Η δωρεάν διέλευση θα γίνεται με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας και υπεύθυνης δήλωσης επικυρωμένης, είτε μέσω του gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης βρέθηκε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο και την κατεδάφιση της γέφυρας. «Άποτέλεσμα αυτής της εντατικής συνεργασίας και συντονισμένων προσπαθειών είναι η σημερινή ανακοίνωση για δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια του Ισθμού για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου μας» σημειώνει ο κ. Γκιώνης. «Όμως δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σοβαρά προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας με εναλλακτικές διαδρομές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων» συνεχίζει στην δήλωσή του.

Τι θα αναφέρει η υπεύθυνη δήλωση

Το κείμνενο της υπεύθυνης δήλωσης λοιπον θα απευθύνεται προς την «Ολυμπία Οδό και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα ή αρχή» και θα δηλώνει υπεύθυνα ότι:

Α. Είμαι μόνιμος κάτοικος των Δήμων Κορινθίων ή Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στην ανωτέρω αναγραφόμενη διεύθυνση και η παρούσα μετακίνησή μου γίνεται αποκλειστικά εντός των ορίων των ανωτέρω Δήμων με το ΙΧ όχημά μου με αριθμό κυκλοφορίας ……. [τίθεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος]. Η παρούσα επιδεικνύεται στον σταθμό διοδίων Ισθμού μαζί με επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ΑΔΤ, Διαβατήριο), και

Β. Συναινώ στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μου από την Ολυμπία Οδό με βάση το έννομο συμφέρον της για τον έλεγχο των διελεύσεων και την προστασία των δικαιωμάτων της και του Ελληνικού Δημοσίου (σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση στο www.olympiaodos.gr/privacy/ ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο