KR Tempo

Ο Γιώργος Μακρής φέρνει την παράσταση Shakesbeeries τον Σεπτέμβριο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι και στον κινηματογράφο «Γαλαξίας», θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, την θεατρική παράσταση «Shakesbeeries», μετά την ακύρωση στο Ξυλόκαστρο.

Η παράσταση, «μια λυρική κωμωδία, μια κλασική τραγωδία», όπως αρέσει να την περιγράφουν η παραγωγή και ο Γιώργος Μακρής, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής αυτής, χαρίζει αβίαστο γέλιο και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Μια θεατρική κωμωδία που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2023 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη, κλασική και παράλληλα σύγχρονη με το πιο επίκαιρο κείμενο και το πιο σημαντικό με τη συμμετοχή του ίδιου του κοινού… Ένα έργο, επίκαιρο, ευρηματικό και με πολύ γέλιο. Μια κωμωδία για όλα και όλους.

Περιπλανώμενος στην Ελλάδα ο George Shakespeare, ο οποίος τυχαίνει να έχει απλά το ίδιο επώνυμο με τον γνωστό Shakespeare, προσπαθεί να πείσει το θεατρόφιλο κοινό ότι και ο William ήταν Έλληνας. Και με ένα μοναδικό στυλ ο ήρωας, πατώντας πάνω στο ύφος ερμηνείας και τα κείμενα του Σαίξπηρ, τον οποίο θεωρεί Έλληνα και ξάδερφο, ζει και ερμηνεύει γεγονότα με τρόπο που προκαλεί αυθόρμητο και αβίαστο γέλιο, ξεσηκώνει το κοινό, ενώ παράλληλα προβληματίζει!

Και δεν μένει εκεί, καθώς με το τελείωμα κάθε ιστορίας, βιώνουμε και μία κορύφωση της παράστασης. Μια κορύφωση η οποία ολοκληρώνεται με το άνοιγμα από τον George Shakespeare και μίας μπύρας. Ένα κωμικό και συνάμα συμβολικό εύρημα. Όσο προχωράμε μέσα από το ατελείωτο χιούμορ, γέλιο και μουσική προς το τέλος της παράστασης διαπιστώνουμε ότι όσα λέει ο George είναι φανταστικές ιστορίες, εμπλουτισμένες όμως με πραγματικά και καθημερινά γεγονότα που είτε έζησε είτε άκουσε.

Γεγονότα που αρκετές φορές ξεπερνούν ακόμη και την ίδια την φαντασία… Αλήθειες που προκαλούν το γέλιο και τη θλίψη μαζί. Αλήθειες δύσκολες για προβλήματα ολότελα υπαρκτά. Καταστάσεις κοινές για όλους με τις οποίες θα ταυτιστεί ο θεατής. Γιατί μέσα από τις ιστορίες του ήρωά μας, George Shakespeare, ο καθένας από εμάς και τους θεατές βλέπει τον ίδιο του τον εαυτό.

Όσο για τη φράση (ατάκα) με την οποία ο George Shakespeare τελειώνει μια ιστορία, είναι η «Στην Υγεία μας» ή «Cheers» ή «Prost», μετά από μια γουλιά μπύρα! Και το γνωστό «Άκου Μάνα για όλους έχει ο Θεός». Όλη η Κωμωδία συνδυάζεται υπέροχα με απίθανους φωτισμούς που σας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και live μουσική.

Στο έργο, όπως προαναφέραμε, πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μακρής, (σκηνοθέτης και κειμενογράφος αυτού), ενώ μαζί του συμμετέχουν οι Σταυρούλα Καλαϊτζή, Τζίνα Κωνσταντιδάκη, Ευαγγέλια Καλαβρυτινού, Εμ. Ζαφειροπούλου. Στην σκηνή εμφανίζεται ως guest star και ο δικός μας Μάρκος Λεζές, ενώ μαζί τους πρωταγωνιστές γίνονται και όλοι οι θεατές. Στο τραγούδι, ο Στάθης Μπαλάφας.

info

Ώρες παράστασης: 7:50 μ.μ. (απογευματινή) και 9:50 μ.μ. (βραδυνή).

Γενική είσοδος 15 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ (στο ταμείο του σινέ «Γαλαξίας», στο Λουτράκι, Εθν. Αντίστασης 11).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο