Δήμοι

Δράσεις την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» στην παραλία καλάμια Κορίνθου με την συμμετοχή των παιδιών

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που τιμάται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο, ο Δήμος Κορινθίων, σε συνεργασία με της Κορίνθου σχολεία, διοργάνωσε δύο δράσεις στην παραλία καλάμια Κορίνθου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της ανακύκλωσης, αλλά και την χρήση του ποδηλάτου.

Η πρώτη δράση ήθελε να αναδείξει το μήνυμα: «μειώνουμε τα απορρίμματα δίνουμε χώρο στη ζωή. Δεν Πετάω – ανακυκλώνω σώζω τον πλανήτη. Είχε, όπως προαναφέραμε, σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας με το μήνυμα.

Με σκοπό επίσης την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω των ποδηλάτων, ο Δήμος κάλεσε τα παιδιά να πάρουν το ποδήλατό τους και να βρεθούν στην παραλία, ενώ συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής έδωσαν υπάλληλη της Τροχαίας Κορίνθου. Από την πλευρά του Δήμου Κορινθίων, τονίστηκε πως θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι στις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές, «επιτρέπεται μόνο το ποδήλατο και η πεζοπορία».

Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day – WED), αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Σχεδιάστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972 την πρώτη ημέρα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το ανθρώπινο περιβάλλον ως αποτέλεσμα συζητήσεων για την ενσωμάτωση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και του περιβάλλοντος Γιορτάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα, το 1974 με θέμα «Μόνο μία Γη».

Ήταν μια εμβληματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αναδυόμενα τότε περιβαλλοντικά ζητήματα, από τη θαλάσσια ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη, έως τη βιώσιμη κατανάλωση και την εγκληματικότητα κατά της άγριας πανίδας. Το 1987 ξεκίνησε η ιδέα της περιστροφής του κέντρου αυτών των δραστηριοτήτων με την επιλογή διαφορετικών χωρών υποδοχής. Η εστίαση στη χώρα υποδοχής συμβάλλει στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει και στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα για δημόσια προβολή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 143 χωρών ετησίως. Μεμονωμένοι πολίτες και οι οργανώσεις ενθαρρύνονται να προσθέσουν δραστηριότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διάσωσή του και να παρακινήσουν τους συνανθρώπους τους να αναλάβουν πρωτοβουλία προς αυτήν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο