Κορινθία

Διαψεύδουν Δήμας και ΑΕΔΙΚ φήμες περί κατολισθήσεων στην Διώρυγα μετά την επαναλειτουργία της

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Διώρυγα Κορίνθου, ενημερώθηκε για τις εργασίες που γίνονται και ανακοίνωσε ο ίδιος πως το κανάλι θα ανοίξει κανονικά από σήμερα Δευτέρα, 3 Ιουλίου και για ένα τρίμηνο τουλάχιστον.

Όπως και έγινε, σήμερα το πρωί με τα πρώτα σκάφη να πλέουν από την μια πλευρά προς την άλλη, με ασφάλεια. Όμως την καλή είδηση της λειτουργίας, ήρθε να επισκιάσει μια άλλη είδηση, που ήδη ερχόταν να ταράξει τα νερά στο κανάλι, που διέρρεε και προκαλούσε δημοσιεύματα από μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου της Κορινθίας, πως νέες καταπτώσεις έκλειναν την διέλευση και πως ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Δημοσιεύματα που ήρθαν να ενισχύσουν ακόμα και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, με δόσεις ειρωνείας μάλιστα για την πρωθυπουργική επίσκεψη.

Δημοσιεύματα που μάλιστα υποστηρίζονταν από φωτογραφίες με χώματα μέσα στο κανάλι, αλλά που χωρίς να αναφέρεται ήταν παλιότερες και όχι από την σημερινή εικόνα. Άλλα πάλι δημοσιεύματα, θέλοντας να αποφύγουν την «γκάφα» έκαναν λόγο για εργασίες στον βυθό που δεν δικαιολογούνταν και για συγκέντρωση και ταλαιπωρία σκαφών στις δύο πλευρές του καναλιού.

Η πρώτη διάψευση ήρθε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα. Αφήνοντας μάλιστα αιχμές για fakenews, ο κ. Δήμας, που την προηγούμενη Παρασκευή είχε βρεθεί με το σκάφος της Διώρυγας μέσα στο κανάλι, συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε σε ανάρτησή του: «Έχοντας συνομιλήσει με εργαζόμενους και την διοίκηση της Διώρυγας υπογραμμίζω πως δεν έχει κλείσει η διέλευση της διώρυγας της Κορίνθου και δεν υπήρξε κατολίσθηση».

Λίγο αργότερα, ήρθε επισήμως η διάψευση από την διοίκηση της Διώρυγας Κορίνθου, αναφέροντας πως η ΑΕΔΙΚ «διαψεύδει δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που κάνουν λόγο για διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας». Η ΑΕΔΙΚ εξηγεί πως η Διώρυγα «άνοιξε με ασφάλεια από σήμερα Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων για την απρόσκοπτη διέλευση, χωρίς περιορισμούς στα βυθίσματα».

«Η ΑΕΔΙΚ με σεβασμό προς τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών της, ενημερώνει ότι σήμερα η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργεί πλήρως περί ώρας 21:30 εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο