Περιφέρεια

Δημήτρης Πτωχός. Καιρός να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πόλη της Κορίνθου και χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, κάλεσε τον κόσμο της Κορινθίας να στηρίξει τον υποψήφιο που το κυβερνών κόμμα στηρίζει στην Πελοπόννησο.

«Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό. Θέλω και πάλι να επαναλάβω ότι θα έχετε την επόμενη ή το αργότερο τη μεθεπόμενη Κυριακή έναν άξιο Περιφερειάρχη. Θέλω όλες και όλοι να τον στηρίξετε, έτσι ώστε να προσθέσουμε ακόμα μια εκλογική νίκη στο σερί μας, το οποίο δεν θα διακοπεί. Θα συνεχιστεί και στις περιφερειακές εκλογές» ανέφερε ο πρωθυπουργός, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκροτώντας την ομιλία του υποδέχτηκαν «τον επόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου», όπως αποκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης τον Δημήτρη Πτωχό.

Στην ομιλία του και υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για την επιθυμία του η Πελοπόννησος να αποκτήσει ενιαία ταυτότητα και να γίνει σε όλο τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Πτωχός, απευθυνόμενος στους πολίτες της Κορινθίας, με μια εξαιρετική ομιλία, έδωσε το στίγμα του, μιλώντας για ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, με στόχο, «να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Με ραχοκοκαλιά το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα και όλες τις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του και υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για την επιθυμία του η Πελοπόννησος να αποκτήσει ενιαία ταυτότητα και να γίνει σε όλο τον κόσμο. «Με ένα ολοκληρωμένο πενταετές σχέδιο προώθησης branding για τα προϊόντα και τον τουρισμό μας», σημείωσε.

Νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο

«Σχεδιάζουμε ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα πλεονεκτήματα αυτού του τόπου, με ραχοκοκαλιά το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα και όλες τις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί δημιουργούμε ενιαία ταυτότητα για την Περιφέρειά μας. Να κάνουμε την Πελοπόννησο γνωστή σε όλο τον κόσμο. Με ένα ολοκληρωμένο πενταετές σχέδιο προώθησης branding για τα προϊόντα και τον τουρισμό μας», σημείωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. Ήταν ξεκάθαρος σε όσα είπε απευθυνόμενος στον κόσμο της Κορινθίας ο Δημήτρης Πτωχός:

  • Καταβάλλουμε προκαταβολικά όλες τις επιδοτήσεις στα πρότυπα προγραμμάτων Ευρωπαϊκή Ένωσης. Έτσι θα δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις εργασίας. Έτσι θα δημιουργήσουμε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Έτσι θα κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ.
  • Ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τις εντάσσουμε όλες στο gov.gr και καταργούμε τα ανταποδοτικά τέλη όπου αυτό είναι εφικτό. Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές και επενδύουμε στην τεχνολογία.
  • Ενισχύουμε την οδική ασφάλεια του επαρχιακού οδικού δικτύου, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας.
  • Αναβαθμίζουμε τις τηλεπικοινωνίες παντού, με ενίσχυση της ευρυζωνικότητας και των δικτύων.
  • Μαζί προνοούμε και εκπονούμε νέο σχέδιο διαχείρισης υδάτινων πόρων. Στόχος μας μέχρι το 2028 να μη χάνουμε ούτε μια σταγόνα βρόχινου νερού.
  • Μαζί προετοιμαζόμαστε, γιατί η κλιματική κρίση δεν περιμένει. Θέτουμε σε λειτουργία το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, ένα έργο που ήδη βρίσκεται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δημιουργούμε Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης. Ιδρύουμε Σύνδεσμο Προστασίας Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή και των 26 Δήμων μας, στα πρότυπα του ΣΠΑΥ της Αττικής Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος Net Zero 2040».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της παράταξής του. «Όταν μελετήσαμε σε βάθος κάθε πτυχή της ζωής στον τόπο μας, ο στόχος μας ήταν ένας: να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα προσγειωμένο, υλοποιήσιμο» ανέφερε απευθυνόμενος στους πολίτες της Κορινθίας. «Όσα λέμε, ξέρουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε» τόνισε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα.

Αναλύοντας τις προγραμματικές του θέσεις

Εξειδικεύοντας το πρόγραμμά του σε συγκεκριμένα έργα, ο Δημήτρης Πτωχός έκανε λόγο για εκσυγχρονισμό των υποδομών και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και για αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών. Περαιτέρω, στάθηκε ιδιαίτερα στο Σχέδιο Διαχείρισης υδάτινων πόρων, θέτοντας ως στόχο «μέχρι το 2028 να μην χάνουμε ούτε μια σταγόνα βρόχινου νερού».

Αναφορικά με την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Πελοποννήσου, ανέφερε ότι δέσμευσή του είναι να διπλασιάσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της Περιφέρειάς μας για τον Πολιτισμό και να ενοποιηθούν μνημεία και πολιτιστικοί χώροι, υλοποιώντας το πρόγραμμα: «Ένας Περίπατος στην Ιστορία».

Επέμεινε, τέλος, ιδιαίτερα στις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι «στηρίζουμε τα παιδιά και τους νέους σε κάθε επίπεδο με το Πρόγραμμα «5×3» και μεριμνούμε για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν ανάγκη, με το Πρόγραμμα «Μένω στο σπίτι μου».

Η εμπειρία του στην κυβέρνηση

Εργάστηκα για μια κυβέρνηση που σχημάτισαν πολλοί άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους: η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά. Η θητεία μου αυτή ήταν ένα μεγάλο σχολείο.

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε από την Κόρινθο και στην εμπειρία του από την Κυβέρνηση Σαμαρά από το 2012 έως το 2015 και στην προστιθέμενη αξία αυτής της εμπειρίας μπροστά στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Ξέρω καλά τι σημαίνει συνεργασία ανθρώπων που έρχονται από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχουν έναν κοινό στόχο. Εργάστηκα για μια κυβέρνηση που σχημάτισαν πολλοί άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους: η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά. Η θητεία μου αυτή ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Στο τέλος, παρά τις τόσες δυσκολίες, πήραμε το πιο μεγάλο μάθημα. Ότι οι διαφορετικές οπτικές που κουβαλάει ο καθένας μας, μπορούν όταν υπάρχει ένας κοινός στόχος, να γίνονται πλεονέκτημα και πλούτος» ανέφερε απευθυνόμενος στους πολίτες της Κορινθίας.

Παρουσία μάλιστα του πρωθυπουργού, παρατήρησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε επίσης μια κυβέρνηση από ανθρώπους που έρχονται από διαφορετικούς χώρους. «Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε κι εμείς στην Πελοπόννησο» υπογράμμισε, ενώ εξήρε τα μέλη του συνδυασμού του, τονίζοντάς πως αποτελείται από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους του τόπου μας, που τους ενώνει ένα κοινό όραμα: «Να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Μακριά από το τέρας του λαϊκισμού

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε, επίσης, στις επικρίσεις που έχει δεχτεί κατά την προεκλογική περίοδο. «Δεν απάντησα ποτέ γιατί πιστεύω ότι το μεγαλύτερο καθήκον μας στην πολιτική είναι να μην χαλάμε την πίστη των συμπολιτών μας στην πολιτική. Να μην τους κάνουμε να συνηθίζουν το τέρας του λαϊκισμού και της φτήνιας. Να μην αλλάζουμε τους εαυτούς μας για να μπούμε ή για να μείνουμε στην πολιτική» ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Κάλεσε λοιπόν τους πολίτες «να αφήσουμε μια και καλή πίσω την τοξικότητα του χτες», προτρέποντάς τους μαζί να κάνουν πράξη τα κοινά όνειρα για το αύριο. «Τα όνειρα και τις προσδοκίες της δικής μας γενιάς, αλλά και τα όνειρα και τις προσδοκίες της γενιάς των παιδιών μας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο κ. Πτωχός τόνισε ότι την ερχόμενη Κυριακή «είναι η ώρα να μιλήσουμε όλοι εμείς. Εμείς, όσοι μείναμε εδώ ή κι όσοι έμεινε εδώ η καρδιά τους, που πιστεύουμε και έχουμε στοίχημα να ανταποδώσουμε σε αυτόν τον τόπο, τον τόπο μας. Εμείς, που έχουμε στοίχημα να συναντηθούμε από την αρχή με τη μοναδικότητα του τόπου μας, με τις ιστορίες και το μέλλον του. Εμείς, που είναι η ώρα, οι προσωπικές μας ιστορίες, τα προσωπικά μας βιώματα και τα προσωπικά μας στοιχήματα, οι αφετηρίες μας, να βρουν προορισμό εδώ, στον τόπο μας.

Εμείς, που νιώθουμε χρέος να ταιριάξουμε εδώ, στον τόπο μας, τις ρίζες μας, με όσα ανοίγει μπροστά μας η πρωτοπορία, η νέα εποχή. Εμείς που είναι χρέος μας, να συναντήσουμε, εδώ, στην πόλη μας, στο χωριό μας, τις προσδοκίες και τις ελπίδες των δικών μας ανθρώπων. Όσων δεν έφυγαν ποτέ από εδώ· κι όσων επιστρέφουν πάντα εδώ».

Μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημ,. Πτωχού:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdptochos%2Fvideos%2F682684330493330%2F&width=1280

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο