Δήμοι

Δήμος Σικυωνίων. Δεύτερη ευκαιρία για τη διόρθωση και τη δήλωση αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτων

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων και της διόρθωσης των τετραγωνικών των ακινήτων για τους λογαριασμούς ενέργειας.

Ανακοίνωση του Δήμου Σικυωνίων καλεί τους πολίτες να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και με τον τρόπο αυτό, να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων.Η δήλωση αυτή μπορεί να πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά στη διεύθυνση: https://tetragonika.govapp.gr

Συγκεκριμένα κάτοικοι και ιδιοκτήτες ακινήτων του δήμου Σικυωνίων και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Σικυωνίων, Φενεού, Στυμφαλίας) που έχουν διαπιστώσει ότι στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας γράφονται λάθος τετραγωνικά για τα ακίνητά τους, μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να διορθώσουν ηλεκτρονικά τα τετραγωνικά του ακινήτου τους.

Η εφαρμογή επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ’ όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και με τον ΔΕΔΔΗΕ απ’ όπου αντλεί πληροφορίες και γίνεται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Αν για κάποιο ακίνητό δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να απευθυνθείτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων στα τηλέφωνα:

  • 2742360137-138-139 (ΔΕ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ)
  • 2747360222 (ΔΕ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ)
  • 2747360120-124 (ΔΕ ΦΕΝΕΟΥ)

Θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα πρόσφατα αντίγραφα Περιουσιολογίου (Ε9) και λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ ή άλλου πάροχου).

Ο Δήμος Σικυωνίων καλεί τους δημότες του να αξιοποιήσουν την «δεύτερη ευκαιρία» δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών ώστε να αποφύγουν πρόστιμα αναδρομικές προσαυξήσεις στα τέλη ακίνητης περιουσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο