Δήμοι

Δήμος Βέλου – Βόχας. Με καθαρισμούς αυλάκων και ρεμάτων προετοιμάζεται για τον χειμώνα

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας προχωρά σε συντονισμένες εργασίες καθαρισμού αυλάκων και ρεμάτων, με στόχο την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται εντατικά ξεκινώντας από τις Κοινότητες Πουλλίτσας, Ευαγγελίστριας, Κρηνών και Κοκκωνίου εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της ομαλής ροής των υδάτων και την αποτροπή δημιουργίας επικίνδυνων καταστάσεων για τους δημότες. Επιπλέον, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού στον ποταμό Ζαπάντη και τα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής. Μάλιστα, στο σημείο των εργασιών βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Βέλου –  Βχας Θανάση Μανάβη και τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Λυμπερόπουλο.

Κατά την επίσκεψη εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών, ενώ επιβεβαιώθηκε από όλους τους φορείς η πάγια δέσμευση για συνεχή επαγρύπνηση και συντονισμένη δράση, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των κατοίκων και των υποδομών από ενδεχόμενες πλημμύρες.

«Είμαστε σε εγρήγορση και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε καίρια σημεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι δημότες μας θα είναι προστατευμένοι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου» παρατήρησε ο Θαν. Μανάβης. «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι άψογη, συνέχισε, αποδεικνύει την από κοινού δέσμευσή μας για τη θωράκιση του Δήμου μας απέναντι σε φυσικούς κινδύνους». Ο Δήμαρχος κατέληξε πως με συνέπεια θα συνεχιστούν οι ενέργειές, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο