Δήμοι

Δέκα γυναίκες Δήμαρχοι από όλη την χώρα συμφώνησαν στην Κόρινθο για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορίνθου με την αρμόδια Υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα

Στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργάνωσε στην Κόρινθο, η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, συνάντηση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αρμόδιας για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, με τις γυναίκες Δημάρχους που βρέθηκαν το προηγούμενο τριήμερο στην πόλη της Κορίνθου.

Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Κορίνθου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, την συμμετοχή δέκα γυναικών, Δημάρχων, καθώς επίσης και της γενικής γραμματέως Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννας Χορμόβα. Αντικείμεο της συνάντησης, ήταν η συμβολή των ΟΤΑ στη προσπάθεια για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, και τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που συντελούν στο σκοπό αυτό.

Η Μαρία Συρεγγέλα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μιχάλη Χρηστάκη, για την πετυχημένη διοργάνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική και Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ομιλία στο Συνέδριο

Το πρωί του Σαββάτου, κατά την ομιλία της στον χώρο του συνεδρίου, στο 4ο Λύκειο Κορίνθου, η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση των πολιτικών και των δράσεων που σχετίζονται με την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος. Σημείωσε πως η δημιουργία οριζόντιων επιτελικών δομών για την παρακολούθηση των σχεδιαζόμενων και των εφαρμοζόμενων πολιτικών που σχετίζονται με το δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας σήμερα, συντελείται σε δύο διαφορετικά επίπεδα: το εθνικό και το περιφερειακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε την αγαστή συνεργασία των ΟΤΑ με την κεντρική διοίκηση, που όπως τόνισε, «αποτελεί η εξαιρετική λειτουργία των δεκάδων Συμβουλευτικών Κέντρων, αλλά και των Ξενώνων Φιλοξενίας για γυναίκες που απειλούνται ή έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία καθώς και για τα παιδιά τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο