Κορινθία

Γιορτή για τα παιδιά των ιερέων διοργάνωσε και φέτος ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Το Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο, γέμισε ξανά, μετά από δύο χρόνια αποχής, εξαιτίας της πανδημίας, από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης, από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, εκδηλώσεως για τα παιδιά των ιερέων και των λαϊκών συνεργατών της Μητρόπολης Κορίνθου.

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος και ο Πρωτοσύγκελλος, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος καλωσόρισαν τα παιδιά, τα οποία ανταπόδωσαν με την χαρά και την «ζεστασιά» της παιδικής ψυχούλας τους αλλά και ψάλλοντας τα κάλαντα. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Διονύσιος επεσήμανε ότι χωρίς την πίστη δεν μπορεί κανείς να βαδίσει ορθά στην ζωή του. «Η απομάκρυνση και η άρνηση του Θεού απ’ τους ανθρώπους εισήγαγε την αμαρτία και τον θάνατο στην ζωή τους γι’ αυτό και μετά την πίστη στον αληθινό Θεό έρχεται η ελπίδα» σημείωσε στην ομιλία του.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο να ευλογήσει την Βασιλόπιττα, από την οποία προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους πέντε «τυχερούς» που «έτυχαν το φλουρί». Ακολούθως, μαζί με τον κ. Αγάπιο μοίρασαν τα δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τους πνευματικούς τους πατέρες δέχθηκαν ευχαριστώντας τους θερμά. Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν όλοι μαζί στον 2ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο Μητροπολίτης παρέθεσε γεύμα, πλαισιωμένο από διασκεδαστή-παιδαγωγό για τους μικρούς και από παραδοσιακή ελληνική μουσική για τους μεγάλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο