Δήμοι

Σπύρος Σταματόπουλος. 7 εκατ. ευρώ για την προστασία του νερού και αυτοματοποίηση δικτύων ύδρευσης

Μια νέα μεγάλη χρηματοδότηση, που αφορά την αυτοματοποίηση και ψηφιακή διαχείριση του νερού και ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ πέτυχε ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ) και αφορά την εγκατάσταση συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, μέσω της τοποθέτησης πάνω από 10.000 τοπικών σταθμών ελέγχου ποιότητας και κατανάλωσης, που ασύρματα θα μεταδίδουν τα δεδομένα τους στο κέντρο διαχείρισης ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος τόσο για τα ποιοτικά στοιχεία όσο και για αναλυτικά στοιχεία κατανάλωσης του νερού στο δήμο. Οι ψηφιακές εγκαταστάσεις θα ενισχυθούν με την δημιουργία Τοπικών Σταθμών Ελέγχου καθώς και Σταθμών Εσωτερικού Δικτύου, αλλά και με την τοποθέτηση μετρητών παροχής και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και λογισμικού επεξεργασίας.

Πλήρης έλεγχος του δικτύου

Πρακτικά, με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει επιτευχθεί ο πλήρης έλεγχος του δικτύου ύδρευσης εξωτερικού και εσωτερικού, από τις δεξαμενές, τα αντλιοστάσια, τις γεωτρήσεις, όλο το μήκος του δικτύου μέχρι τις καταναλώσεις στις οικίες. Με αυτόν τον τρόπο, η ΔΕΥΑ Σικυωνίων θα έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται τους υδάτινους πόρους κατά τρόπο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τόσο για την ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, όσο και τον περιορισμό της κατασπατάλησης. Απόρροια όλων αυτών τελικά είναι η προστασία των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού, πράγμα απολύτως απαραίτητο πλέον, καθώς η χώρα μας όπως και όλη η Μεσόγειος εισέρχεται κλιματικά σε εποχές ανομβρίας και λειψυδρίας.

Πρόγραμμα που αγγίζει τα 43 εκατ. ευρώ

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και τη νέα μεγάλη χρηματοδότηση και αφού τόνισε την αξία τέτοιων χρηματοδοτήσεων και έργων για την προστασία του νερού, του πολύτιμου φυσικού αγαθού, αναφέρθηκε σε μία άλλη παράμετρο που έχει να κάνει με την ΔΕΥΑ Σικυωνίων. «Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων όταν αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου, ανερχόταν μόλις στις 360.000 ευρώ» σημείωσε ο Δήμαρχος. «Σήμερα με πολλή δουλειά, κόπους, διεκδικήσεις και μεγάλο αγώνα έχουμε καταφέρει να υλοποιεί η ΔΕΥΑ ένα τεχνικό πρόγραμμα που αγγίζει τα 43 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε.

Ο κ. Σταματόπουλος έκανε λόγο για μια ιλιγγιώδη άνοδο, η οποία, παρατήρησε, «από μόνη της αντικατοπτρίζει την σκληρή προσπάθεια και τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε». Διαβεβαίωσε πως έτσι θα συνεχίσει η δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων «προχωρώντας πάντα μπροστά με σιγουριά για το καλό του δήμου μας και την εξασφάλιση ενός μέλλοντος αντάξιου της ιστορίας, του τόπου μας και των παιδιών μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο