ΕπιχειρείνΚορινθία

Για ποιους παραγωγούς ανακοινώνει μείωση της στρεμματικής εισφοράς ο ΑΟΣΑΚ

Το ΔΣ του ΑΟΣΑΚ ανακοινώνει τη μείωση της στρεμματικής εισφοράς στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια βρίσκονται εντός της ζώνης, που πραγματοποιήθηκε η άρδευση, αλλά δεν κατέστη δυνατή η προαιρετική χειμερινή άρδευσή τους λόγω μειώσεως του αρδευτικού νερού.

Το ΔΣ του ΑΟΣΑΚ προχώρησε σε αυτή την απόφαση, αφού έλαβε υπόψη την δυσχερή οικονομική κατάσταση των παραγωγών λόγω της λειψυδρίας η οποία έχει προκληθεί από την κλιματική αλλαγή. Σας πληροφορούμε ότι το ΔΣ και οι υπάλληλοι του οργανισμού κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι διαθέσιμες ποσότητες του αρδευτικού νερού κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου με αποτέλεσμα αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο να αρδευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες καλλιέργειες, πάντα μέσα στις δυνατότητες που παρέχει στο ΔΣ ο Γενικός Κανονισμός Άρδευσης.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΔΣ του ΑΟΣΑΚ με τους τοπικούς φορείς οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα με την κατανόηση την οποία έδειξαν στην έλλειψη του αρδευτικού νερού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Νομός Κορινθίας είναι Η έλλειψη νερού που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή., Λόγω της μείωσης των οικονομικών απαιτήσεων από τους παραγωγούς ο ΑΟΣΑΚ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα με αποτέλεσμα η συντήρηση του δικτύου να είναι ελλιπής.

Για αυτό το λόγο έχουμε απευθυνθεί με έγγραφο τόσο στην Κυβέρνηση όσο και την Περιφέρεια να συμβάλλει οικονομικά στον Οργανισμό για να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις για άρδευση όλων των περιοχών της δικαιοδοσίας του, ώστε να προαχθεί η οικονομία του τόπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο