Δήμοι

Β. Νανόπουλος. Με αυτή την προχειρότητα αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα του Δήμου Κορινθίων η Δημοτική αρχή

Εξηγήσεις για την στάση του στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου, σχετικά με τρία σημαντικά θέματα, αυτά του στρατοπέδου, της δημοτικής αγοράς και της στέγης της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, έδωσε ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Νανόπουλος.

Έκανε λόγο για προχειρότητα, με την οποία κατά τον κ. Νανόπουλο αντιμετωπίστηκαν τα τρία αυτά θέματα και ανέπτυξε τις θέσεις του σε ένα – ένα από αυτά.

Στρατόπεδο

«Όσον αφορά την συγκρότηση επιτροπής για τη διεκδίκηση του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στην Επιτροπή διότι θεωρούμε ότι το θέμα οφείλει να χειρίζεται θεσμικά ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθώς και ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας. Σε σχετικές συζητήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας καταλήξαμε στο ότι το κύρος και φυσική παρουσία του Δημάρχου είναι απαραίτητα για να υλοποιηθεί το αίτημα.

Ως δημοτική αρχή είχαμε έτσι χειριστεί το ζήτημα και είχαμε την σημειωμένη ως σήμερα πρόοδο με την πολεοδόμηση, την παραχώρηση του 50% του χώρου που θα ακολουθήσει και, έπειτα από την έκδοση του ΦΕΚ, τη διεκδίκηση και του υπόλοιπου 50%, κάτι για το οποίο έχουν ήδη γίνει εκ μέρους μας οι απαραίτητες ενέργειες. Δεν ξεκινά τώρα η διεκδίκηση όλης της έκτασης του στρατοπέδου, επισυνάπτεται η φωτογραφία της 7.2.2020 από την επί τόπου συζήτηση του θέματος με τον στρατηγό, τον ταξίαρχο του ΤΕΘΑ, τον σύμβουλο μελετητή, την αντιδήμαρχο πολεοδομίας και την διευθύντρια  τότε της τεχνικής υπηρεσίας.

Επιβάλλεται η νέα δημοτική αρχή να αξιοποιήσει ότι θεσμικά έχει καταφέρει η δική μας δημοτική αρχή και να μη θεωρεί ότι όλα ξεκινούν τώρα».

Δημοτική Αγορά

«Μείζον θέμα για οποίο μας ζητήθηκε, χωρίς εισήγηση, να ψηφίσουμε όχι πρόταση αλλά πρόθεση έναρξης ενεργειών.

  • Χωρίς στατική μελέτη του κτηρίου, το οποίο έχει πρόβλημα.
    Χωρίς αρχιτεκτονική μελέτη.
  • Χωρίς καμία πρόταση για χρήση ή χρήσεις του χώρου.
  • Χωρίς καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης.
  • Χωρίς ένταξη στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Σε αυτήν την προσπάθεια την οποία εμείς, ως Συμμαχία Πολιτών, αντιλαμβανόμαστε ως επικοινωνιακό τέχνασμα και προϊόν λαϊκισμού, αρνηθήκαμε να παρέχουμε την οποιαδήποτε στήριξη. Αντιπροτείναμε να επαναληφθεί η συζήτηση για το θέμα με διαθέσιμα όλα τα ανωτέρω στοιχεία και με εναλλακτικές προτάσεις.

Μικρασιατική Στέγη

Ομολογουμένως η χθεσινή ήταν μια κακή  ημέρα για τους Μικρασιάτες της Κορίνθου. Ζητήθηκε να μειωθεί κατά το ήμισυ το Κτήριο Μικρασιατικής Μνήμης – κάτι που, εάν πραγματοποιηθεί, το καθιστά ανεπαρκές για να στεγάσει τα πλούσια εκθέματα που υπάρχουν καθώς και για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου. Προτείναμε και ψηφίσαμε την παρέμβαση του Δήμου για να μην μειωθεί ο συντελεστής κάλυψης όπως τον είχαμε σχεδιάσει εμείς ως δημοτική αρχή και τον είχε εγκρίνει το περιφερειακό συμβούλιο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο