KR Tempo

Βιβλίο. «Το Κληµέντι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821»

Το ΝΠΔΔ «Aνέλιξη» του Δήµου Βέλου – Βόχας, µε αφορµή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, ώρα 5:00 μ.μ., επετειακή εκδήλωση με ομιλίες και παρουσίαση βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο cafe Espresso & More, στο Βραχάτι, όπου και θα μιλήσουν η κοινωνική επιστήμων Ευγενία Κατούφα, µε θέμα: «Η συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση» και ο εκπαιδευτικός -συγγραφέας Κωνσταντίνος Κελλάρης, µε θέµα: «Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία κατά την Επανάσταση». Επίσης, θα πραγµατοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γ. Κελλάρη: «Το Κληµέντι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821», το οποίο παρουσιάζει μια σειρά άγνωστων εγγράφων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στα αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στη Βουλή και αφορούν στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ πολλά από αυτά αναφέρονται σε περιοχές, ανθρώπους και γεγονότα της Βόχας.

Για το βιβλίο του κ. Κελλάρη, θα µιλήσει ο Νίκος Πουλόπουλος, Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας  και Ελληνικού Πολιτισµού Πανεπιστηµίου St. Louis Missouri ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γιάννης Σώκος, συγγραφέας – δημοσιογράφος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο