Κορινθία

Βίντεο και συστάσεις από την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για την κίνηση στην Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με τον χιονιά

Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται και ενημερώνει σχετικά τους οδηγούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το βράδυ του Σαββάτου, (4/2) αναμένονται κατά τόπους χιονοπτώσεις στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο παραπάνω αυτοκινητόδρομος. Για το λόγο αυτό, η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τα ακόλουθα:

  • Να έχουν στο όχημά τους τις προβλεπόμενες από τη Νομοθεσία αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο τοποθέτησης και χρήσης τους.
  • Να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Να προσαρμόζουν τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά τους σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
  • Να τηρούν αυστηρά απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τυχόν στάση του οχήματος να γίνεται μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή, ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Τέλος, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της τροχαίας, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν στο 1025 ή στο 2710-562.000. Ακολουθεί το βίντεο για την ασφαλή οδήγηση στο χιόνι:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο