Πολιτική

Αυτοί είναι οι Κορίνθιοι του ΣΥΡΙΖΑ που τραβούν προς τη Νέα Αριστερά

Ο πρώην βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φάνης Κουρεμπές και ο πρώην γεν. γραμματέας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χαρ. Κασίμης, είναι μεταξύ των δεκάδων μελών του κόμματος της αριστεράς, που ανακοίνωσαν επισήμως την απομάκρυνσή τους από το κόμμα και φαίνεται πως θα τραβήξουν προς τη «Νέα Αριστερά» των 11 βουλευτών που αποσχίστηκαν από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οδηγηθήκαμε σε αυτήν την οδυνηρή απόφαση μετά από προβληματισμό για τις κομματικές εξελίξεις που ακολούθησαν την ήττα του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις, την παραίτηση του σ. Α. Τσίπρα και τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου» εξηγούν στο κείμενο της ανακοίνωσης που από κοινού υπογράφουν. Κατηγορούν ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη, πως με ευθύνη του «η πολιτική συζήτηση εγκλωβίστηκε σε αποπροσανατολιστικές διακηρύξεις για μια εύκολη και δήθεν επικείμενη ήττα του καθεστώτος Μητσοτάκη, σε λαϊκίστικες όσο και ανεδαφικές υποσχέσεις για μιαν «αδιαμεσολάβητη» σχέση της νέας ηγεσίας με το λαό, σε ψευδολογία και προπαγάνδα περί «εσωτερικού εχθρού», ο οποίος υπονόμευσε, δήθεν, τον προηγούμενο πρόεδρο και το έργο του».

Δηλώνουν υπερήφανοι για την ιστορική, συνολική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. ωστόσο, τονίζουν πως το κόμμα που στήριξαν και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, «έχει πια αλλάξει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του».

Εκφράζουν την άποψη πως η αποχώρησή τους δεν είναι αποστρατεία. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο της ευρύτερης Αριστεράς με την προσοχή στραμμένη στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου μας» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Αυτοί που φεύγουν

Αθανασιάδου Έλενα, Αντωνίου Αθανάσιος, Αντωνίου Αλέξανδρος, Αντωνίου Ιωάννα Μαρία, Βυτινιώτης Θανάσης, Γεωργακόπουλος Κώστας, Γιοβάσογλου Νίκος, Γκριτζιά Καίτη, Δημάκος Αλέξιος, Δημάκου Αναστασία, Δουρής Νίκος, Θανασιά Γεωργία, Θεοχάρης Νίκος, Καλλίρη Ντίνα, Καραχοτζίτη Νικέτα, Κασίμης Χαράλαμπος, Κατσαμάκη Καλλιόπη, Κατσαμάκης Κωνσταντίνος, Κατσαρός Λουκάς, Κατσιμπούλας Γιάννης, Κουρέλης Αριστείδης, Κουρεμπέ Μαρία, Κουρεμπές Φάνης, Κουρούκλη Ανδριάνα, Λιάκουρα Μαργαρίτα, Λογοθέτης Ιωάννης, Μελέτση Κατερίνα, Μίχα Ελένη, Μπέλλος Γιώργος, Μπιτσάκου Ασπασία, Παναγιώτου Αλεξία, Πάντη Μαργαρίτα, Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Πλασσαράς Παναγιώτης, Πρεντάκης Ανδρέας, Ρογκάκης Παναγιώτης, Ροκανάς Σταύρος, Σερεμέτης Δημήτρης, Σμυρνιώτη Γιούλη, Σπανός Θανάσης, Σπανός Τάσος, Σπύρου Βασίλης, Σπύρου Μαρία, Σπύρου Παναγιώτης (Πήτερ), Στέφα Μαρία, Στέφας Χρήστος, Στριμενοπούλου Μαίρη, Στριμενοπούλου Σοφία, Τσούγκου Πολυξένη, Χρηστάκης Αναστάσιος, Φασιλή Ελένη, Φασιλή Παναγιωτα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο