Κορινθία

Σπουδαίοι επιστήμονες ανέλυσαν μίλησαν για τον ρόλο του πατέρα σε εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου

Η ψυχαναλύτρια Κωνσταντίνα Αγγιστριώτη – Πιράρ, καθηγήτρια στο Γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο της Λουβαίν του Βελγίου, ήταν καλεσμένη της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κορίνθου, με θέμα: «Η θέση του πατέρα και η έννοια της πατρότητας στο σήμερα».

Η καθηγήτρια έδωσε ευσύνοπτα και μέσω «κλινικών» παραδειγμάτων να κατανοηθεί η πατρική λειτουργία και η σημασία της. Μαζί της, ο θεολόγος Γιώργος Μπάρλας, συνεργάτης του περιοδικού και του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», ερμήνευσε την πορεία «επιστροφής του Ασώτου» της γνωστής παραβολής στο σπίτι της αγάπης του Πατέρα που συγχωρεί, εκεί όπου «δούλοι, μισθωτοί και γιοί»  γίνονται δεκτοί.

Αλλά και η εφέτης Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου, η οποία παρουσίασε τις μείζονες διατάξεις και στοχεύσεις του Ν. 4800/2021, αναφορικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών και από τους δυο γονείς, (και όχι μόνο και αποκλειστικά από τη μητέρα) σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του παραπάνω νόμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δικαστικοί λειτουργοί, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου Απόστολος Δεληγιάννης, δικηγόροι, με επικεφαλής την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου Παναγιώτα Επιβατινού, επιστήμονες των κλάδων της ψυχικής υγείας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, σημείωσε ότι, όπως η εκκλησία συμβουλεύεται εκεί όπου χρειάζεται τους ειδικούς, έτσι και οι ειδικοί θα πρέπει να επιδιώκουν τη συνεργασία με την εκκλησία στα θέματα που αφορούν την οικογένεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο