Δήμοι

Ίδρυση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σοφικό προτείνει ο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων

Την ίδρυση ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σοφικό, που θα καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής, επιθυμεί το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων, επικαλούμενο τα δημογραφικά, γεωγραφικά και αλλά ουσιαστικά ζητήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία Δημοτολογίου του Δήμου Κορινθίων, οι γεννήσεις κατά τα έτος 2018, 2019, 2020 και 2021 στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Κόρφος – Αγγελόκαστρο) είναι πάνω από 70. Έτσι, το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής κάνει λόγο για την ανάγκη που θα έχουν τα παιδιά αυτά σε ποιοτική προσχολική αγωγή, με στόχο την συνέχεια σε μια επιτυχημένη πορεία στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Προτείνει μάλιστα ως κατάλληλο χώρο για την λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού, τον  χώρο που στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο Σοφικού, το οποίο έχει καταργηθεί, ενώ το κτήριο έχει μεταβιβαστεί στο Δήμο  Κορινθίων και αποτελεί περιουσία ανεκμετάλλευτη. Θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα να εξυπηρετηθούν τα παιδιά  της κοινότητας Σοφικού, της ευρύτερης δηλαδή περιοχής του Σοφικού, καθώς και οι εργαζόμενοι γονείς τους, το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής προτείνει να ζητηθούν μια σειρά από  ενέργειες και αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων. Αποφάσεις που αφορούν την παραχώρηση του παραπάνω κτηρίου και την μετατροπή του σε Βρεφονηπιακό σταθμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο