Δήμοι

Έργο 700.000€ για την πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου εξασφάλισε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης

Την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου, δρομολόγησαν με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, που συναντήθηκαν στο Διοικητήριο της Π. Ε. Κορινθίας.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην περιοχή του Σχίνου που προκλήθηκαν μετά την πυρκαγιά του Μαΐου 2021. Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη του έργου, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό ερεισμάτων, ρείθρων, την κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων, την κατασκευή τριών κιβωτοειδών οχετών, την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, τον καθαρισμό ρεμάτων, την αποκατάσταση φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, την κατασκευή νέου οδοστρώματος επί των προς κατασκευή κιβωτιοειδών οχετών, την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων.

Το έργο προϋπολογισμού 700.000 €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 99.889 € εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση ενός τόσο ουσιαστικού έργου για την πληγείσα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, περιοχή του Σχίνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα, Τάσο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη, «για γα την ευαισθησία τους και την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για την αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην περιοχή» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε μικρά και μεγάλα έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο