KR Sports

Νικητές που πανηγύρισαν, ανέλπιστα χαμόγελα και άτυχες στιγμές είχε το 40ό Rally Sprint Κορίνθου

Με άξιους νικητές τους Πάνο Ισμαήλο και Κωνσταντίνο Σούκουλη ολοκληρώθηκε το 40ό Rally Sprint Κορίνθου, που διοργάνωσε η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (Α.Λ.Α.Κ.).

Ο αγώνας διεξήχθη στην Ειδική Διαδρομή «Χιλιομόδι», συγκέντρωσε 37 πληρώματα, με 29 από αυτά να τερματίζουν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη της Κορίνθου. Το 40ό Rally Sprint Κορίνθου ξεκίνησε με την Πανηγυρική Εκκίνηση που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πόλη της Κορίνθου. Κάτοικοι της πόλης όλων των ηλικιών βρέθηκαν στη γιορτή που στήθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας.

Όντας ταχύτεροι και στα τρία σκέλη του αγώνα, οι Πάνος Ισμαήλος και Κωνσταντίνος Σούκουλης κατέκτησαν δικαιωματικά την πρώτη θέση στον τρίτο αγώνα του φετινού Κυπέλλου «Χώματος», με τον οδηγό να πετυχαίνει την πρώτη νίκη στην καριέρα του σε επίπεδο γενικής, δείχνοντας εμφανή σημάδια βελτίωσης στους τελευταίους αγώνες.

Με αυτό τον τρόπο, το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer Evo IX κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για κατάκτηση του κυπέλλου και όλα θα κριθούν στον Πύργο στα μέσα Νοεμβρίου. Οι Παναγιώτης Παραδείσης και Κωνσταντίνος Ποιμενίδης ήταν έξω από τα νερά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, μην μπορώντας να ακολουθήσουν το ρυθμό των νικητών, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με το ασημί Mitsubishi Lancer Evo IX. Το βάθρο συμπλήρωσε ο 24χρονος “Flandy” στην πρώτη του επαφή με το Ford Fiesta Rally3. Με συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή, βελτίωσε τις επιδόσεις του ειδική με ειδική και απέκτησε πολύτιμη εμπειρία ενόψει της νέας χρονιάς.

Στο τέλος χαμογέλασαν

Στην F2, ανέλπιστη ήταν η επικράτηση των Θεόδωρου Τσάκαλου και Απόστολου Κοτρώνη οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις εγκαταλείψεις των πρωτοπόρων και στο τέλος ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Το δίδυμο που τερμάτισε στην τέταρτη θέση γενικής, οδήγησε χωρίς λάθη το Ford Fiesta R2 και έκανε σημαντικό βήμα για κατάκτηση του Κυπέλλου στην κατηγορία.

Επιτέλους, τερμάτισαν οι εντυπωσιακοί Θεόδωρος και Δημήτρης Πανούτσος (Ford Fiesta R2), ολοκληρώνοντας το 40ό Rally Sprint Κορίνθου στην πέμπτη θέση γενικής και στη δεύτερη στα δικίνητα. Στην έκτη θέση βρέθηκαν οι Άρης Τσάτσαρης και Αναστάσιος Κακογιάννης, οδηγώντας μία όμορφη Toyota Celica GT-4, εμπρός από τους Γιώργο Αγαθοκλέους και Σάββα Ζάκου με Peugeot 208 Rally4. Το Κυπριακό πλήρωμα δυσκολεύτηκε στο Χιλιομόδι, τερμάτισε τρίτο στην F2 και με αυτή του την επίδοση έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη του Κυπέλλου στην κατηγορία.

Σε φάση εκμάθησης της χωμάτινης επιφάνειας βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, ο οποίος με συνοδηγό τον Νικόλαο Τσέλλο (Mitsubishi Lancer Evo IX), τερμάτισε όγδοος, μόλις στον δεύτερό του αγώνα στο χώμα. Ένατοι γενικής και πρώτοι στη C6 ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Αθανάσιος Τσάκαλος και Σπύρος Τσέλιος (Toyota Yaris) που τέθηκαν επικεφαλής στην κατηγορία τους από την πρώτη ειδική διαδρομή, χωρίς να απειληθούν από τους αντιπάλους τους. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πυργιώτες Ιωάννης Γιαννακόπουλος-Ιωάννης Φωτεινογιαννόπουλος με Ford Fiesta R2.

Στη C6, τους νικητές ακολούθησαν οι τοπικοί Κωνσταντίνος Τούσουλης και Κωνσταντίνος Παπαδάς (Toyota Yaris), με τα αδέρφια Στέλιο και Παναγιώτη Κόκκινο στην πρώτη τους επαφή με το Toyota Yaris να τερματίζουν τρίτοι, εμπρός από τους Νίκο Σωτηρόπουλο και Βαγγέλη Μούκα, οι οποίοι είχαν αρκετές, ευτυχώς χωρίς αρνητικές συνέπειες, εξόδους με το Nissan Micra K11. Στην κατηγορία C4, πρώτευσαν οι Αναστάσιος Αναστασόπουλος-Αχιλλέας Παρασκευόπουλος (Toyota Corolla AE92), οι οποίοι κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τους τους Γιώργο Μανέτα – Ανδρέα Αδαμόπουλο με Toyota Corolla AE111.

Οι άτυχοι της ημέρας

Άτυχοι στάθηκαν οι «Mider» Αδριανός Νάσσος που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη νίκη εάν δεν είχαν επαφή με βράχο που «πλήγωσε» τον τροχό του Mitsubishi Lancer ένατης γενιάς στις αρχές του δεύτερου σκέλους, στην προσπάθειά τους να τεθούν επικεφαλής στον αγώνα. Το πλήρωμα από το Ναύπλιο πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωινό σκέλος, στη συνέχεια αντεπιτέθηκε, ωστόσο τέθηκε νωρίς εκτός συνέχειας.

Στους άτυχους συγκαταλέγονται επίσης οι Σάββας Λευκαδίτης και Βαγγέλης Ακράτος, οι οποίοι τούμπαραν με το Peugeot 208 Rally4, αφού είχαν τερματίσει στο δεύτερο σκέλος κι ενώ βρίσκονταν στη δεύτερη θέση (!) γενικής και στην πρώτη της F2. Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, το διαφορικό του Toyota Starlet που οδηγούσαν οι Αντώνης Δημόπουλος και Ευθύμιος Σκαλτσάς είχε διαφορετική άποψη, με αποτέλεσμα να φύγουν άπραγοι από την Κόρινθο κι ενώ ήταν στην κορυφή της F2.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο