KR TempoΔήμοι

Ένα δάσος 110 δέντρων έσωσαν οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 5ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, στο πλαίσιο του Followgreen, βραβεύθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου.

Στον φετινό μαραθώνιο, συμμετείχαν 2.522 μαθητές από 20 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 9.000 κιλά υλικών. Συνολικά, στους μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, τα σχολεία του Δήμου έχουν ανακυκλώσει πάνω από 20.000 κιλά υλικών. Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανακύκλωσαν 6.530 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 110 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή 1000 κιλών χαρτιού. Ακόμα 1.406 κιλά καπάκια, 112 κιλά τηγανελαίων, 136 κιλά μπαταριών και 800 κιλά ρούχων. Αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 27.473 πόντων επιβράβευσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε εικαστική δράση με θέμα: «Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας», όπου μαθητές από δύο (2) Γυμνάσια του Δήμου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ανέδειξαν τα οφέλη της ‘’Μείωσης Σπατάλης τροφίμων’’ δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες (βίντεο). Τα έργα απέσπασαν ψήφους από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης. Τη γιορτή πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου.

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα, όπως projectors, ηχεία, κ.ά. για τις σχολικές μονάδες, που πρόσφεραν οι χορηγοί της δράσης. Υποστηρικτές της δράσης ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) (σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών), η Recycom (εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων) και η εταιρία εμφιαλωμένου νερού «Υδρία».

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, κατά την ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς για τη σημαντική ανταπόκρισή και στήριξή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις για την ανακύκλωση. Επιπλέον, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν τόσο στη διοργάνωση της δράσης όσο και της εκδήλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο