ΕπιχειρείνΚορινθία

Άσκηση μεγάλης κλίμακας στο σύμπλεγμα των σηράγγων κακιάς σκάλας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση μεγάλης κλίμακας στη σήραγγα «Αίθρα», στην περιοχή της κακιάς σκάλας και το σενάριο της άσκησης προέβλεπε επέμβαση στη σήραγγα μετά από τροχαίο ατύχημα και εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. «Η άσκηση ετοιμότητας, πέρα από το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε τον εξοπλισμό των σηράγγων σε πραγματικές συνθήκες και να προετοιμάσουμε το προσωπικό για παρόμοια συμβάντα», τόνισε ο Θανάσης Πρόκος, Διευθυντής του Τομέα Ελευσίνα – Ξυλόκαστρο, της εταιρείας «Ολυμπία Οδός», παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Μεγάρων, Αντιπύραρχου Δημήτρη Καϊάφα και του Διοικητή Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, Γιώργου Γιασεράνη. Οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε σήραγγες διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο πλαίσιο της ασφάλειας των οδηγών, από την Ολυμπία Οδό διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στον εξοπλισμό του αυτοκινητόδρομου, με το προσωπικό να εκπαιδεύεται διαρκώς ώστε να παρέχει στους οδηγούς  υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται καμπάνιες ενημέρωσης τόσο για την ασφαλή οδήγηση με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», όσο και για την ασφάλεια στην εργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ).

Παρακολουθείστε εδώ το video από την άσκηση:

https://www.youtube.com/watch?v=XbKVLb1PUsA

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο