Κορινθία

Η Άννα Νικολάου ήταν μόλις 22 όταν η «κακιά ώρα» την οδήγησε στην τουαλέτα του «ΡΕΤΡΟ»

Ξυπνάει μνήμες ενός ακόμα φρικτού εγκλήματος στην Κόρινθο η δολοφονία της Γαρυφαλιάς

Ήταν μόλις 10 χρονών η Γαρυφαλιά Ψαράκου και είχε άγνοια σίγουρα στην ανέμελη παιδική της ζωή, όταν ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα έγκλημα συγκλονίζει την χώρα και συμβαίνει στην Κόρινθο. Θύμα και πάλι μια νεαρή γυναίκα.

Ήταν 17 Οκτωβρίου του έτους 2005, όταν ένας 19χρονος, νεοσύλλεκτος τότε στρατιώτης από τη Δράμα, που είχε καταταγεί στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, στην Κόρινθο, μόλις έχει βγει για έξοδο από το στρατόπεδο και είχε πάει στην καφετέρια «ΡΕΤΡΟ» που λειτουργούσε τότε στον πεζόδρομο της Πυλαρινού, στο κέντρο της πόλης. Η «κακιά η ώρα» όμως, είχε φέρει στην ίδια καφετέρια την 22χρονη τότε Άννα Νικολάου, η οποία διασκέδαζε με την παρέα της και την αδερφή της.

Σε μια στιγμή, «κακή στιγμή», η κοπέλα σηκώθηκε από το τραπέζι για να πάει μόνη στην τουαλέτα. Εκεί, την ακολούθησε ο στρατιώτης, που την είχε προσέξει νωρίτερα μέσα στο μαγαζί, με σκοπό να την προσεγγίζει και να την γνωρίσει. Στην τουαλέτα του «ΡΕΤΡΟ» βρίσκονταν μόνο οι δυο τους, γιατί …για κακή τύχη της κοπέλας, δεν βρέθηκε κανείς άλλος εκεί, όσα λεπτά ακολούθησαν στον χώρο της φρίκης.

Άρχισε να την χτυπάει, πρώτα στο πρόσωπο με τα χέρια και αφού την έριξε κάτω συνέχισε να την κλωτσάει στο κεφάλι. Η κοπέλα, βρήκε τραγικό θάνατο εκεί κάτω, στο πάτωμα της τουαλέτας του καφέ, στον πεζόδρομο της Κορίνθου.

Ο 19χρονος ζήτησε να μάθει το όνομά της και να την γνωρίσει, αλλά η κοπέλα τον απέφυγε, δείχνοντας ενοχλημένη. Εκείνος συνεχίζει και επιμένει και σύμφωνα με τα όσα θα καταθέσει αργότερα, του είπε τσαντισμένη: «φύγε από βρε βλάκα». Ισχυρίστηκε δε ότι τον χαστούκισε. Αυτός, αφού δεν τα κατάφερε …με τα λόγια, είπε να δράσει με το πλεονέκτημα της σωματικής υπεροχής, της δύναμης απέναντι σε μια κοπέλα. Άρχισε να την χτυπάει, πρώτα στο πρόσωπο με τα χέρια και αφού την έριξε κάτω συνέχισε να την κλωτσάει στο κεφάλι. Η κοπέλα, βρήκε τραγικό θάνατο εκεί κάτω, στο πάτωμα της τουαλέτας του καφέ, στον πεζόδρομο της Κορίνθου.

Όσο η 22χρονη καθυστερεί να γυρίσει στο τραπέζι και αφού κανείς δεν έχει βρεθεί στη διάρκεια αυτή στην τουαλέτα, η αδελφή της ανησυχεί και πηγαίνει να δει τι μπορεί να έχει γίνει. Εκεί θα βρει την άτυχη κοπέλα μέσα στα αίματα, στο πάτωμα της τουαλέτας…

Τα ισόβια και η οργή

Λίγο νωρίτερα και αφού έχει διαπράξει το φρικτό έγκλημα, ο δράστης επιστρέφει στο τραπέζι, λέει στην παρέα του ότι κάτι πήγε στραβά, ζητά και πληρώνει το λογαριασμό και φεύγει γρήγορα για το στρατόπεδο. Μετά από λίγη ώρα η Στρατονομία τον συλλαμβάνει και τον οδηγεί στις στρατιωτικές φυλακές.

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά, στις 12 Νοεμβρίου 2009, στο Στρατοδικείο του Ρουφ ο 20χρονος πλέον δράστης, δικάζεται σε 2ο βαθμό μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Είχε βέβαια προηγηθεί τον Οκτώβριο του 2006 η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, στο Στρατοδικείο Αθηνών (Ρουφ). Στην απολογία του, ο δράστης είχε περιγράψει το περιστατικό, όπως παραπάνω και είχε πει για τον εαυτό του: «Ξέρετε πως είναι στο στρατό με την κλεισούρα. Άρχισα να την χτυπάω. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή, έφυγα. Έκανα βλακεία και θα πληρώσω».

Στη δίκη ο νεαρός δολοφόνος ήταν μόνος, χωρίς τη συμπαράσταση των γονιών ή άλλων δικών του ανθρώπων, παρά μόνο με τον δικηγόρο του. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές του Αυλώνα

Οι συγγενείς της κοπέλας μόλις αντίκρισαν τον κατηγορούμενο ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες, ενώ κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του και προσπάθησαν να του επιτεθούν. Οι φίλοι της άτυχης Άννας που βρέθηκαν στα δικαστήρια του Ρουφ μιλούσαν για την 22χρονη, μίλησαν για ένα από τα καλύτερα παιδιά, ήσυχη και χωρίς να έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Στη δίκη ο νεαρός δολοφόνος ήταν μόνος, χωρίς τη συμπαράσταση των γονιών ή άλλων δικών του ανθρώπων, παρά μόνο με τον δικηγόρο του. Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που δεν μειώθηκε στο Εφετείο. Οδηγήθηκε στις φυλακές του Αυλώνα, όπου ίσως να βρίσκεται ακόμα, καθώς έχουν περάσει πλέον 16 χρόνια. Έλεγε ότι είχε μετανιώσει για ότι έκανε και πολλές φορές έκλαψε, αλλά αυτό δεν άλλαξε την απόφαση του Δικαστηρίου.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής, με το μέρος δηλαδή της οικογένειας, της άτυχης Άννας Νικολάου, ήταν επίσης ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μαζί με τον δικηγόρο Κορίνθου, Γρηγόρη Καρπούζη.

#pgpartners

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο