Πολιτική

Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου και των δομών υγείας στην Κορινθία ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ζητώντας την άμεση στήριξη του Νοσοκομείου Κορίνθου και των δομών υγείας του νομού μας με προσωπικό και μέσα.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για απαξίωση των δομών υγείας στην Κορινθία, ενώ αναφέρεται και στις επανειλημμένες επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. «Οι δομές υγείας της Κορινθίας, και ιδίως το Νοσοκομείο Κορίνθου, βρίσκονται σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας πάνω από τα όρια τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους χάρη στην υπέρβαση ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που βρίσκεται στις επάλξεις υπερβάλλοντας εαυτούς σε καθημερινή πλέον βάση» διαπιστώνει ο βουλευτής Κορινθίας. «H ένταση και η διάρκεια της πανδημίας, καθώς και η απουσία στήριξης από την Πολιτεία έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο» προσθέτει.

Ο κ. Ψυχογιός ανέφερε πως από τις επισκέψεις του στο Νοσοκομείο Κορίνθου, διαπίστωσε πως οι δύο κλινικές που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19, στελεχώνονται κυρίως από Ιατρούς ειδικοτήτων που δεν έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη νόσο. “Πνευμονολόγος δεν υπήρχε για μήνες, ενώ οι όποιες λύσεις δίνονται, όχι με επιπλέον προσλήψεις αλλά «εκ των έσω», από τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Κέντρα Υγείας, και το ΚΕΦΙΑΠ –που μπορούσε να αξιοποιηθεί και για την μετά-covid αποκατάσταση, χωρίς τα κενά αυτά να έχουν αναπληρωθεί» αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του.

Ο βουλευτής ζητά λοιπόν την άμεση πρόσληψη γιατρών ειδικότητας για την αντιμετώπιση των ασθενών Covid-19 (Παθολόγων, Πνευμονολόγων), στελέχωση του ΤΕΠ του Νοσοκομείου, και ενίσχυση της Μ.Ε.Θ. Covid που λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς και συμπληρωματικά με προσωπικό από άλλες κλινικές και ιατρεία. Επίσης, ο κ. Ψυχογιός ζητά την επαρκή στελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής.

«Ως εκ τούτου, είναι περισσότερο από αναγκαία η επίσπευση των κρίσεων για την πρόσληψη Ιατρών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα» συνεχίζει ο Κορίνθιος πολιτικός, ενώ απαιτεί την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής και την ενίσχυση κλινικών, όπως η Ορθοπεδική, η Μαιευτική, η Οφθαλμολογική, κ.α., καθώς και των εξωτερικών ιατρείων.

Τα ερωτήματα

Ο βουλευτής Κορινθίας καταλήγει λοιπόν, θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας:

  • Προτίθεται να προχωρήσει επιτέλους σε ουσιαστική ενίσχυση και στήριξη του Νοσοκομείου Κορίνθου και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας του Νομού με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης και της δύναμης του ΕΚΑΒ;
  • Προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις του προσωπικού στη φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα με βάση το Ν. 4430/2016 και όχι να αναθέσει τις κρίσιμες αυτές υποστηρικτικές υπηρεσίες σε συνεργεία εργολάβων με καταστροφικές συνέπειες για όλους;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο