Κορινθία

Άγγιξαν πλέον τα 81 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία φτιάχνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ

Ένα νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία, σήμερα Τρίτη, 20 Ιουλίου, καθώς για πρώτη φορά έφθασαν τα 81 σε μία μόνο ημέρα.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου, οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό φθάνουν πλέον τους 11, θυμίζοντας στιγμές που ζήσαμε τον περασμένο χειμώνα, καθώς καθημερινά αυξάνονται, ενώ ευτυχώς δεν έχουμε νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ. Ακόμα 11 άνθρωποι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, 4 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και άλλοι τόσοι στο Παναρκαδικό Τρίπολης.

Η κατάσταση γίνεται πλέον ιδιαίτερα ανησυχητική, στην Κορινθία που κρατά τα …πρωτεία σε μια Πελοπόννησο που εξίσου «βράζει» με μόνη «παραφωνία» την Λακωνία, που εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλά μονοψήφια, όπως τα τέσσερα κρούσματα σήμερα. Η Κορινθία βρίσκεται σε σημείο ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού ξεπερνά σε κρούσματα ακόμα και την κατά πολύ μεγαλύτερη Αχαΐα, που σήμερα έγραψε 51 περιστατικά. Η Κορινθία, μαζί με τους γειτονικούς νομούς Αχαΐας και Αργολίδας, καθώς και την Μεσσηνία, κρατούν το «κόκκινο» χρώμα στον χάρτη των 150 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ από το «κόκκινο» ξέφυγε η επίσης μεγαλύτερη Ηλεία, που κατέγραψε 25 σήμερα περιστατικά.

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η γειτονική Αργολίδα, με 25 κρούσματα σήμερα, πολλά φυσικά αν αναλογιστούμε ότι είναι κατά πολύ μικρότερος νομός από την Μεσσηνία των 48 σήμερα κρουσμάτων. Στο σύνολο η Πελοπόννησος καταγράφει σήμερα 171 κρούσματα (13 η Αρκαδία) και από την αρχή της πανδημίας φθάνει τα 12.455.

Όσον αφορά τώρα τα rapid test, που καθημερινά γίνονται από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τους Δήμους στην Κορινθία, στους Αγίους Θεοδώρους από τα 150 τεστ είχαμε 3 θετικά (1 άνδρας και 2 γυναίκες) με διάμεση ηλικία τα 53 έτη. Στην Κόρινθο, έγιναν 204 rapid test, με 10 θετικά (4 άνδρες και 6 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 29 έτη.

Τα rapid test συνεχίζονται και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, από τις 8:30 το πρωί, μέχρι τις 2:30 μ.μ., ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται και στο Κιάτο, (Πεζόδρομος Κλεισθένους), από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο