KR Tempo

Το Αστεροσκοπείο Στεφανίου συμμετέχει για πρώτη φορά στη «Βραδιά του Ερευνητή»

Μαζί με την «Βραδιά του Ερευνητή», το Αστεροσκοπείο Στεφανίου, διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου μια σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν το βράδυ, μετά τις 9:00, με τις Αστροπαρατηρήσεις: «Ουρανογραφία και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου Στεφανίου».

Λίγο νωρίτερα, στις 8:00 το βράδυ της Παρασκευής, ο Δρ Σ. Βασιλάκος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα μιλήσει  με θέμα: «Σύγχρονη Κοσμολογία: ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο». Το  Αστεροσκοπείου Στεφανίου θα ανοίξει τις πύλες του στις 5:00 μ.μ. και το πρόγραμμα της βραδιάς θα ξεκινήσει με εργαστήρια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ θα ακολουθήσει η παρατήρηση του ήλιου με το ηλιακό τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση αστροφωτογραφίας που θα λειτουργεί στον χώρο.

Ακολούθως, με θέμα: «Αναζητώντας εξωπλανήτες» θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση της ερευνητικής ομάδας του Δρ Κ. Γουγουλιάτου, (Παν/μιο Πατρών), με ομιλητή τον Δημήτρη Ντότσικα, Φυσικό MSc, υποψήφιο Διδάκτορα Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικό επιστήμονα της Εστίας Επιστημών Πάτρας. Η παρουσίαση θα πλαισωθεί με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με θέμα την αστρονομία, ενώ θα διεξαχθούν και εκπαιδευτικές δράσεις αστρονομίας για παιδιά.

Βραδιά του Ερευνητή 2024

Η Βραδιά του Ερευνητή (Researcers’ Night) διοργανώνεται την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου. Είναι η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή επιστήμης και έρευνας, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Προγράμματός «PICO: Φυσική για όλους». Στόχος των εκδηλώσεων, που για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν και στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου, είναι να δώσουν την ευκαιρία για μια γνωριμία του κοινού με τους ερευνητές, το επιστημονικό έργο και την κοινωνική προσφορά τους.

Έτσι, ίσως περισσότεροι νέοι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν μία καριέρα στην έρευνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο