Δήμοι

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης δίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου

Στις καταγγελίες των επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, σχετικά με την εν αγνοία τους προσθήκη στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, απόφασης που δεν έλαβαν, έδωσε ο Γιώργος Παπαβενετίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνέντευξη τύπου εξήγησε τι πραγματικά έγινε στο συμβούλιο, κατά την συζήτηση του θέματος για την παραχώρηση χώρων σε αθλητικούς συλλόγους, ενώ στηλίτευσε το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης των τριών παρατάξεων που παρουσιάσαμε σε άλλο θέμα μας. «Σε ό,τι αφορά το τι έγινε πραγματικά στην συνεδρίαση, ο κ. Παπαβενετίου επικαλείται απόσπασμα της συνεδρίασης, στο οποίο, τονίζει πως γίνεται σαφές «ότι δεν υπήρξε καμία παραποίηση της απόφασης, αφού στην επίκληση του προέδρου ότι θέμα ψηφίζεται ομόφωνα, δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση, από κανέναν δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας». Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρατηρεί πως δεν εκφράστηκε καμία αντίρρηση, ακόμα και όταν ο ίδιος ο δήμαρχος παρενέβη, πριν συζητηθεί το επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης, και επισήμανε στο σώμα πως έχουν παρεισφρήσει δύο θέματα που έχουν αλλάξει την αρχική εισήγηση.   

Παραθέτει μάλιστα στιγμιότυπο από το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα:

  • Πρόεδρος ΔΣ: «ομόφωνα, λοιπόν, το υπ αριθμόν 2 θέμα, πάμε στο υπ αριθμόν 3 θέμα, «επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων», δήμαρχε έχεις τον λόγο…».
  • Δήμαρχος: «να κάνω μία διευκρίνιση; Δεν ξέρω για το «ομόφωνα», γιατί έθεσα και τα δύο τα έκτακτα που είπα, τα ποδοσφαιρικά και την απόρριψη των άλλων δύο, μην έχουμε μετά τίποτα…».    
  • Πρόεδρος ΔΣ: «φαντάζομαι δεν έχουν αντίρρηση…».
  • Βασίλης Νανόπουλος: «είχαμε ξαναδώσει στη Νεμέα να παίζει στον Αγιοβασίλη…».
  • Δήμαρχος: «τώρα θέλει, επειδή παλιά ήταν με το ΚΕΠΑΠ, τώρα θέλει απόφαση δημοτικού συμβουλίου…»
  • Πρόεδρος ΔΣ: «οπότε για αυτό λέμε, ωραία, για αυτό λέμε, συμφωνούμε…».   

Λένε ψέματα, επιφυλάσσομαι

Σε ό,τι αφορά το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των τριών παρατάξεων, ιδιαίτερα η καταγγελία πως δεν υπήρχε εισήγηση και δεν ψηφίστηκε ομόφωνα, ο κ. Παπαβενετίου ανέφερε πως αυτή η ανακοίνωση περιέχει μία σειρά από ψεύδη. Εξέφρασε την απογοήτευσή του από το γεγονός πως την συνυπέγραψαν οι κ. Πρωτοπαππάς και Νανόπουλος, οι οποίοι δεν επικοινώνησαν μαζί του για να μάθουν τι έχει συμβεί.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του σώματος προειδοποίησε πως επιφυλάσσεται και ο ίδιος πλέον παντός νομίμου δικαιώματός του, για την μείωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς του από τέτοιες δηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο