ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Δημήτρης Πτωχός. Το ελαιόλαδο είναι η ταυτότητα και η πολιτιστική κληρονομιά της Πελοποννήσου

Τη σπουδαιότητα του ελαιόλαδου ως βασικού πυλώνα της αγροτικής παραγωγής της Πελοποννήσου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ως κεντρικός ομιλητής στην επιστημονική ημερίδα, που διοργανώθηκε στη Σελλασία, με θέμα: «Σπάρτη: Ελιά και Ελαιόλαδο»

«Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό προϊόν για την οικονομία της περιοχής, αλλά αποτελεί μέρος της ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του, ενώ μίλησε για τις προσπάθειες της Περιφέρειας με στόχο την ενίσχυση της ελαιοπαραγωγής και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας του προϊόντος.«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και της προώθησης του πελοποννησιακού ελαιόλαδου στις διεθνείς αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πτωχός, μίλησε για στη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων. «Η ελαιοπαραγωγή, υπογράμμισε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον και τις κλιματικές συνθήκες. Γι’ αυτό είναι καθοριστικό να αναπτύξουμε στρατηγικές που προωθούν τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων μας».

Η επιστημονική ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», είχε στόχο την ανάδειξη της διατροφικής αξίας του ελαιόλαδου και τη συμβολή του στην υγεία, καθώς και την ανάπτυξη στρατηγικών για την ενίσχυση της ελαιοπαραγωγής. Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως οι νέες τεχνολογίες στην παραγωγή, η προώθηση του ελληνικού ελαιόλαδου και η σημασία της ποιότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Ραντεβού στη γιορτής «Ελιάς και Λαδιού»

Ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του εκφράζοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας στην αναβίωση της γιορτής «Ελιάς και Λαδιού», η οποία διεξαγόταν επί σειρά ετών στη Σελλασία. «Η αναβίωση αυτής της γιορτής, είναι μια συμβολική κίνηση που τιμά την παράδοση και ταυτόχρονα ανοίγει τον δρόμο για την εξέλιξη της ελαιοπαραγωγής στην περιοχή μας» σημείωσε.

Μεταξύ των ομιλητών, ο Ακαδημαϊκός και πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Καραμάνος, μίλησε για την ελιά και την κλιματική αλλαγή, ενώ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ελαιοπαραγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο