Κορινθία

Στη μονή του Αγίου Γεωργίου ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου

Την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τίμησε πανηγυρικά και εφέτος η ιστορική Μονή του Φενεού, παρουσία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και ιερέων της Μητρόπολης.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε από τους πατέρες της Μονής ο πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ανήμερα ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον Ηγούμενο της μονής Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, και ιερείς τέλεσε Αρχιερατική θεία λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών, που βρέθηκαν στη μονή για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Άγιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Άνθιμος, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Γεώργιο και την ακράδαντη, βαθιά πίστη του στον Θεό. Αλλά και ο Μητροπολίτης, στην απόλυση της θεία λειτουργίας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια κάποιων, όπως είπε, να επιβάλουν, μέσω της επιστήμης, την τάχα «λογική σκέψη», που έχει κατορθώσει τα πάντα, κατά της Πίστης στον Θεό. «Οι ίδιοι, εμάς τους πιστούς, μας ονομάζουν οπισθοδρομικούς, γιατί ερευνούμε πράγματα που δεν γίνονται αντιληπτά με τις ανθρώπινες αισθήσεις και άρα βάση της κοινής λογικής δεν υφίστανται, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο κατατροπώνουν τον Θεό, την Πίστη και εμάς τους ανοήτους!» σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος.

Κατά την θεία λειτουργία, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος κ. Αλέξιο, που διακονεί στην Γάζα στην εκεί μονή του Αγίου Πορφυρίου, η οποία πρόσφατα βομβαρδίστηκε και τον Αρχιεπίσκοπο Λύδδης κ. Δημήτριο, προκειμένου ο Θεός να τους ενισχύει αυτές τις δύσκολες ημέρες του πολέμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο