Δήμοι

Κάλεσμα σε έναν ακόμα εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στο Αρχ. Λιμάνι Κορίνθου

Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all και τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου «ΔΕΣΦΑ Α.Ε.» διοργανώνουν μια νέα εθελοντική δράση και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στον καθαρισμό της παραλίας Βουναλάκια, στο Αρχαίο Λιμάνι.

Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 27 Ιουνίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 12:00 π.μ, με στόχο τη μείωση των ακτών από μικροπλαστικά και άλλα απορρίμματα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. «Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην διαφύλαξη των καθαρών ακτών μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου. Σημείο συνάντησης, η παραλία στα Βουναλάκια.

Είναι η δεύτερη δράση καθαρισμού της ήσυχης αυτής παραλίας της Κορίνθου, που ωστόσο λουόμενοι που την χαίρονται και περαστικοί που την απολαμβάνουν, πολλές φορές αφήνουν τα σκουπίδια τους εκεί, με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται στο σύνολο της ακτής, κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο ή ακόμα και να καταλήγουν στην περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου.

Την περασμένη Τρίτη, ανάλογη δράση ανέλαβαν ο Σύλλογος Επαγγελματιών της Αρχ. Κορίνθου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους «Απόλλων» και «Βελλερεφών», με την υποστήριξη επίσης του Δήμου, καθώς και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Ένα σημείο παραμελλειμένο  ωστόσο  από την καθαριότητα του Δήμου Κορινθίων και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και αυξημένη φροντίδα, κυρίως λόγω της αρχαιολογικής σημασίας του σημείου και της παραλίας, αλλά και επειδή ακριβώς εκεί η θάλασσα παραμένει όπως παλιά, χωρίς παρεμβάσεις, ξαπλώστρες και καταστήματα που να την εκμεταλλεύονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο