Επιχειρείν

LIFE-IP CEI-Greece. Τριήμερο περιφερειακό εργαστήρι κυκλικής οικονομίας για την Πελοπόννησο

Το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (Φο.Δ.Σ.Α.), μαζί και με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), συνδιοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης και μαζί το περιφερειακό εργαστήριο κυκλικής οικονομίας, από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα, στον χώρο του εκεί Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο το έργου LIFE-IP CEI-Greece, το οποίο συντονίζεται από το ΥΠΕΝ και υλοποιείται σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων του Πράσινου Ταμείου και της ΟΕΑ. Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, από τις 12:00 μ.μ. μέχρι περίπου τις 3:20 μ.μ. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας που δύναται να εφαρμοστούν στην Πελοπόννησο και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής. Επιπλέον, το τριήμερο περιφερειακό εργαστήριο οικοδόμησης δυναμικού θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, (4:30 μ.μ.  – 9:00 μ.μ.), και θα συνεχιστεί το διήμερο  22 Οκτωβρίου, (9:30 π.μ. – 3:00 μ.μ.) και 23 Οκτωβρίου, (9:30 π.μ. – 4:00 μ.μ.).

Στα εργαστήρια θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους εταίρους του έργου. Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν κυκλικές λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜμΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ..

Την Τρίτη,  22 Οκτωβρίου, από τις 3:00 μ.μ. μέχρι τις 5:30 το απόγευμα, η ΟΕΑ θα διοργανώσει πάρτι ανταλλαγής ρούχων, (swap party)όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν ρούχα που δεν χρειάζονται και να τα ανταλλάξουν με άλλα μεταχειρισμένα ρούχα. Στόχος της δράσης αποτελεί η εφαρμογή πρακτικών κυκλικής οικονομίας, η μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις των κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων.

Info

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ecorec.gr/programma-erasmus-torp-parti-antallagis-roychon-2024/

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν και γίνεται αποκλειστικά με φυσική παρουσία. Ωστόσο για την παρακολούθηση της ημερίδας και του εργαστηρίου απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:     https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe00j5ft5AsFgEvoVtgexM0MqX5QG9qrc2JkXRJEuKrdDHMKw/viewform

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο