Δήμοι

Τρία σημαντικά έργα δρομολογούνται στον Δήμο Κορινθίων με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής

Τρεις σημαντικές αποφάσεις, τις δύο ομόφωνα, έλαβε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων, για έργα, που όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, «θα αλλάξουν την εικόνα της Κορίνθου και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της»

Εγκρίθηκε λοιπόν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κορινθίων και της «Δημόπρακτος Α.Ε.» για την ανάθεση της προμελέτης του «Βιοκλιματικού πάρκου αναψυχής και ευεξίας», το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Καλλιθέα Κορίνθου, στο οικόπεδο των 26 στρεμμάτων που έχει αγοράσει ο Δήμος. Εκεί θα δημιουργηθούν αθλητικά έργα και συγκεκριμένα ποδοσφαιρικό γήπεδο χιλίων θέσεων και δύο γήπεδα τένις (300 θέσεων).

Ακόμα, παιδική χαρά, πίστα για skateboard, αναψυκτήριο και υπαίθριο χώρο επιτραπέζιων παιχνιδιών. Τέλος, θα προβλεφθεί η δημιουργία θέσεων στάθμευσης, αλλά και περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών.

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τα καλάμια

Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τους όρους της προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση στην παραλία καλάμια. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου ο πρώτος διαγωνισμός που γίνεται από την δεκαετία του 1980, όταν ο τότε δήμαρχος Νίκος Κουΐνης είχε προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Η περιοχή παρέμβασης, αναφέρει η απόφαση, εκτείνεται σε μήκος ακτογραμμής 1.750 μέτρων και περιλαμβάνει ακόμα και περιοχές, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ κάποια παρέμβαση. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται στις αρχές του 2025 3 στην συνέχεια θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα, με προϋπολογισμό τρία εκατ. ευρώ.

«Η Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη, ακολουθώντας το πρόγραμμά της, δίνει μεγάλη σημασία στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για αυτό θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα σε όλο τον Σήμο Κορινθίων» συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου, ενώ τονίζει πως οι αμέσως επόμενοι διαγωνισμοί θα αφορούν το κέντρο της Κορίνθου και τις εισόδους της πόλης. Τέλος, εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα, η δημοπράτηση του έργου των 744.000 χιλιάδων ευρώ που αφορά την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, σε νοικιασμένο οικόπεδο από τον Δήμο. Το έργο, που θα γίνει στην περιοχή της Μπαθαρίστρας, αναμένεται να ξεκινήσει σε τρεις μήνες και θα παραδοθεί σε δύο περίπου χρόνια. Εκτός από τους χώρους για την στέγαση και την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων θα δημιουργηθεί δημοτικό κτηνιατρείο, γραφεία των σχετικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα και άλλοι χρήσιμοι χώροι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο