KR SportsΔήμοιΚορινθία

Μετά την Αρχ. Νεμέα και στην Κόρινθο το βράδυ της Πέμπτης η Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο Πέμπτη, 25 Απρίλιου στην Κόρινθο την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, «PARIS 2024, 2024», σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το βράδυ, στην πλατεία «Ελ. Βενιζέλου», στον φλοίσβο.

Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ του τόπου μας, καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πόλη της Κορίνθου θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής Φλόγας επί Ελληνικού εδάφους, πριν την παράδοσή της στους Γάλλους διοργανωτές, στις 26 Απριλίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο των Αθηνών, τον χώρο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής το 1896. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία για ένα βράδυ και ακολούθως θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα (27/4) για τη Γαλλία

Ο Δήμος Κορινθίων θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα διοργανώνοντας μία λιτή και επιβλητική συνάμα τελετή, υμνώντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τιμώντας το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα», τις οικουμενικές αξίες του Ολυμπισμού που είναι πάντα επίκαιρες. Η μεγάλη αυτή γιορτή αποτελεί για την πόλη μας και μία γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν. Από αρχαιοτάτων χρόνων η πόλη της Κορίνθου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε αναδείξει Ολυμπιονίκες,  ενώ αντίστοιχες διακεκριμένες επιδόσεις από αθλητές μας είχαμε και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με λαμπρό παράδειγμα τον Ολυμπιονίκη μας και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Νίκο Ξυλούρη που θα είναι και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Κόρινθο 7:15 μ.μ. την Πέμπτη και η διαδρομή της θα ξεκινήσει από την οδό Πατρών, συνεχίζοντας στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως με λαμπαδηδρόμους και διακεκριμένους Κορίνθιους αθλητές, πριν καταλήξει στον Πήγασο, όπου η αφή της φλόγας στον Βωμό είναι προγραμματισμένη για τις 20:00. Θα ακολουθήσει το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας και του Ολυμπιακού Ύμνου. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Κορινθίων και από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου το «Καλογεροπούλειο» Ίδρυμα, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή από μαθητές και παιδιά από τα σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, καλεί όλους τους δημότες να τιμήσουν με την παρουσία τους την σπουδαία αυτή εκδήλωση για την πόλη της Κορίνθου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ “ΠΑΡΙΣΙ 2024” / 2η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Πρώτα στη Νεμέα

Πριν την Κόρινθο, η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε πανηγυρικά στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Αρχαίας Νεμέας, ως ένας από τους ενδιάμεσους σταθμούς στο ταξίδι της προς το Παρίσι. Πλήθος κόσμου από όλη την Κορινθία παρευρέθηκε στο Αρχαίο Στάδιο, ενώ η άφιξή της φλόγας έγινε από τον λαμπαδηδρόμο, αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Τάσο Μπακασέτα και μετά το πέρας της λιτής τελετής, όπως αρμόζει στην ιδιαιτερότητα του χώρου, η φλόγα αποχώρησε με λαμπαδηδρόμο, την Μαρία Ζαβίτσα, μουσικό-σοπράνο.

Ο Δήμαρχος Νεμέας Κων/νος Φρούσιος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των Ολυμπιακών ιδεών. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Mme Veronique Bruez, εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας και ακόλουθος συνεργασίας για τον αθλητισμό, ο Θανάσης Βασιλειάδης πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους δυο λαμπαδηδρόμους συνόδευσαν στην διαδρομή τους εθελοντές του συλλόγου Νέμεων αγώνων, καθώς και τα κορίτσια της καθηγήτριας χορού Μαρίας Σκόνδρα που με μία υπέροχη χορογραφία και αναπαράσταση οδήγησαν την φλόγα προς τον βωμό.

Την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική και η χορωδία του Δήμου Νεμέας με τη μαέστρο αυτής Γεωργία Γιαννακοπούλου. Ο Δήμαρχος Νεμέας ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, τους μαθητές και δασκάλους, τους αθλητές και τους συλλόγους, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, την προϊσταμένη Γιώτα Κασίμη, την αρχαιολόγο Παρασκευή Ευαγγέλογλου και το προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου Νεμέας και το προσωπικό της υπηρεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο