Κορινθία

Φοιτητές από 20 χώρες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξενάγησε στην Αρχ. Κόρινθο ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος

Ομάδα φοιτητών, οι οποίοι προέρχονται από 20 διαφορετικές χώρες του κόσμου, κληρικοί ή υποψήφιοι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, βρίσκονται στην χώρα μας, φιλοξενούμενοι της εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Τους φιλοξενούμενους φοιτητές, καθώς και τον καθηγητή του προγράμματος φιλοξενίας, το οποίο διοργανώνει η «Αποστολική Διακονία» της Εκκλησίας της Ελλάδος, Χρήστο Παλασκώνη υποδέχθηκε στην Κόρινθο ο Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του, τονίζοντας προ εικοσαετίας, ο ίδιος και ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, θέσπισαν το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο σήμερα συμμετέχουν με θαυμάσια αποτελέσματα οι φιλοξενούμενοι φοιτητές.  Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους φιλοξενούμενους για την πλούσια ιστορία της Κορίνθου, που απαριθμεί περισσότερα από 4.000 χρόνια ζωής και φυσικά για τον Απόστολο Παύλο, για τον οποίο σημείωσε, «υπήρξε πολυπράγμων και ξεχωριστή προσωπικότητα με άριστη γνώση της φιλοσοφίας και της Ελληνικής γλώσσας». Ανέφερε κυρίως πως ο ιδρυτής της Ελλαδικής εκκλησίας και Πολιούχος της Κορίνθου, έγινε κήρυκας του Ευαγγελίου ιδρύοντας εκκλησίες σε πολλές περιοχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπως στην Έφεσο, στους Φιλίππους, στην Θεσσαλονίκη, στην Βέροια και φυσικά στην Αθήνα.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος συνόδευσε τους καλεσμένους φοιτητές και τον κ. Παλασκώνη, μέχρι την Αρχαία Κόρινθο, όπου ο ίδιος ανέλαβε να τους ξεναγήσει στους χώρους αρχαιολογικού χώρου, περπατώντας από την Αρχαία Αγορά μέχρι το Βήμα του Γαλλίωνος, το οποίο αποτελεί και την ιστορική καθέδρα της Μητρόπολης Κορίνθου.  Τους ξενάγησε και στο αρχαιολογικό μουσείο, με τα πολλά εκθέματα, ενώ αμέσως μετά, παρέθεσε προς τιμήν τους γεύμα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος», στην Αρχαία Κόρινθο, πλησίον του ναού των Αγίων Αναργύρων.

Τους αποχαιρέτησε τέλος προσφέροντας ως αναμνηστικές ευλογίες, τα βιβλία «Παύλου Σφραγίς», και «Επιστολές του Απ. Παύλου», καθώς και μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου, προκειμένου να εμπνέονται και να ευλογούνται από το έργο του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο