Κορινθία

Τοποθετήθηκε και λειτουργεί η βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια

Επανήλθε σε λειτουργία η βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας, που από τον Απρίλιο του 2018 βρισκόταν για εργασίες συντήρησης σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας και ίσως να παρέμενε εκεί για καιρό ακόμα, αν δεν ήταν επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας, μετά την κατάρρευση της αερογέφυρας του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή του Ισθμού, που «έκοψε» στα δύο Λουτράκι και Ίσθμια.

Η γέφυρα βέβαια, μετά την μεταφοράς της στην Σαλαμίνα για συντήρηση τον Απρίλιο του 2018, όπως προαναφέραμε, είχε επανατοποηθετηθεί και πάλι το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Όμως, η πρόσκρουση σε αυτήν πλοίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά, κατά την διαδικασία της βύθισης, προκάλεσε νέα βλάβη στον έναν διάδρομο του μεταλλικού φορέα. Έτσι λοιπόν, από τις 25 Νοεμβρίου 2019 έως και τον περασμένο Απρίλιο, (2/4) η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας γινόταν από τον έναν διάδρομο, (μονοδρόμηση).

Τον Απρίλιο όμως, η γέφυρα μεταφέρθηκε ξανά, στο σύνολό της, για εργασίες αποκατάστασης, μένοντας χωρίς επικοινωνία από το σημείο εκείνο οι δύο όχθες του Ισθμού, Ίσθμια και Καλαμάκι. Μέχρι την έκρηξη του βυτιοφόρου στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου, την κατάρρευση της γέφυρας και την αποκοπή της ανατολικής Κορινθίας από το Λουτράκι και την ΠΕΟ, με πολλά προβλήματα κυρίως για τους ανθρώπους που κινούνταν καθημερινά σχεδόν, για λόγους εργασίας από τον δρόμο αυτόν.

Μετά από πίεση που υπήρξε, τόσο από τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, όσο και από κατοίκους και φορείς, οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας επιταχύνθηκαν και την περασμένη Πέμπτη, (18/7) η βυθιζόμενη τοποθετήθηκε ανακαινισμένη στο σημείο διέλευσης των οχημάτων, στα Ίσθμια. Χθες το πρωί, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο σημείο αυτό, ενώ χωρίς προβλήματα λειτουργεί και η άλλη γέφυρα, στην πλευρά της Ποσειδωνίας, που επίσης κατέρρευσε πριν από μερικές ημέρες, αλλά αποκαταστάθηκε άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο