ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης της Πελοποννήσου

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού που συνεδρίασε υπό την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με βασικά θέματα τη σύσταση και λειτουργία των οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών (DMMOS) και το Εθνικό Παρατηρητήριο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Πτωχός.

Κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη ευθυγράμμισης επιμέρους χωροταξικών σχεδίων όπως τα τοπικά πολεοδομικά, τα ειδικά πολεοδομικά και οι ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες, με το αντίστοιχο νέο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει προβεί στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να εκκινήσει η οργάνωση του οικείου DMMO, σχολιάζοντας την αναγκαιότητα της προόδου της σχετικής πολιτικής με στόχο την σύνθεση άρτιων Σχεδίων Διαχείρισης Προορισμών σε Περιφερειακό επίπεδο. Ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ακόμα την προοπτική διάδρασης των νέων Περιφερειακών Παρατηρητηρίων τόσο με τους εδραιωμένους ερευνητικούς φορείς όπως την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ελληνική Στατιστική Αρχή, όσο και με το αντίστοιχο Εθνικό Παρατηρητήριο.

Συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ελληνικών προορισμών, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαχείριση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα. Η  Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε, επίσης,  τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία, την ανθεκτικότητα και την ανάδειξη των δυνατοτήτων των τουριστικών προορισμών.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βάσιας Κουτσούκου και του Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Ζήκου. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ) και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.ΠΕ και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης. Τον Δημ. Πτωχό συνόδευε δε, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αθανάσιος Μιχελόγγονας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο