Συνέδριο για την ηλεκτρονική μάθηση διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Ηλεκτρονική μάθηση και ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι» διοργανώνει στην Κόρινθο, αυτό το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Μαρτίου, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, (Δημοτικό Θέατρο) και θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί, και τις δύο ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη της εκπαίδευσης, επιμορφωτές προγραμμάτων, στην ερευνητική κοινότητα, στην κοινότητα των επαγγελματιών και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που αξιοποιούν την Ηλεκτρονική Μάθηση και τους Ανοικτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους. Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο έχει σκεπό την παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων και πορισμάτων, αναλύσεων και θεωρητικών μελετών που αφορούν τις πολλαπλές πτυχές του πεδίου της ηλεκτρονικής μάθησης, καθώς και τη σύνδεσή του με ανοικτές παιδαγωγικές στρατηγικές και ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο. Ειδική έμφαση δίνεται στην εφαρμοσμένη έρευνα που αφορά σχεδιασμούς Ηλεκτρονικής Μάθησης και τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη σχολική εκπαίδευση, στην ανώτατη εκπαίδευση, στην επαγγελματική ανάπτυξη, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη δια-βίου μάθηση.
Το πανελλήνιο συνέδριο ηλεκτρονικής μάθησης ιδρύθηκε το 2016, από την Ερευνητική Ομάδα Ηλεκτρονικής Μάθησης του παραπάνω Πανεπιστημιακού Τμήματος, που λειτουργεί στη Κόρινθο και έχει στόχο να δώσει ένα ανοικτό βήμα επιστημονικού διαλόγου, που εστιάζει στην ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων και προσεγγίσεων στο πεδίο της ηλεκτρονικής μάθησης και των ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων. Η πέμπτη στη σειρά έκδοσή του, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ).
Το πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνει τρεις προσκεκλημένες ομιλίες, δύο συμπόσια (workshops), μία στρογγυλή τράπεζα και 52 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες που αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητους κριτές.
Πληροφορίες του συνεδρίου: https://eloer2025.primedu.uoa.gr
Το πρόγραμμα του συνεδρίου: https://eloer2025.primedu.uoa.gr/programma/