Κορινθία

Στην ανασκαφή της αρχαίας αγοράς Σικυώνας οι Ναυτοπρόσκοποι του Δήμου Σικυωνίων

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας βρέθηκε το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σικυώνας, υλοποιώντας μια ιδιαίτερα σημαντική δράση εθελοντικής προσφοράς στο πλαίσιο των «Σικυωνίων 2024».

Οι πρόσκοποι, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του αν. Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επικεφαλής των ανασκαφών στην Αρχαία Σικυώνα, Γιάννη Λώλου, αλλά και με τη συμμετοχή των αρχηγών του Συστήματος είχαν την ευκαιρία να συμβάλουν ενεργά στη διαδικασία ανασκαφής, προσφέροντας εθελοντική εργασία και μαθαίνοντας παράλληλα σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της Αρχαίας Σικυώνας καθώς και για τις πολύτιμες ανακαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Η δράση, που ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες, εκτός από την ενίσχυση της αίσθησης κοινωνικής υπευθυνότητας και της εθελοντικής προσφοράς έδωσε την ευκαιρία τους Ναυτοπροσκόπους να αποκτήσουν βιωματικά γνώσεις για την αρχαιολογική έρευνα και τη σημασία της διατήρησης των ιστορικών μνημείων, αλλά και της προστασία και προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ειδική αναφορά έγινε στον Λύσιππο και τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον καθηγητή Γιάννη Λώλο να τους παραθέτει ποικίλες πληροφορίες για τη ζωή και του έργο του μεγάλου Σικυώνιου γλύπτη.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σικυωνίων Κώστας Συριάνος, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε πως η εξωστρέφεια και η σύνδεση με την τοπική κοινωνία του ανασκαφικού έργου, αναδεικνύουν την πολύπλευρη σημασία της Αρχαίας Σικυώνας για την ανάπτυξη, την προβολή και την προώθηση του σύγχρονου δήμου Σικυωνίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο