Περιφέρεια

Στα κτήρια της Μητρόπολης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ο Δημ. Πτωχός

Δύο σημαντικά έργα της Μητρόπολης Κορίνθου, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το πρώτο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την  αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου, τα οποία θα στεγάσουν μελλοντικά τη βιβλιοθήκη και το εκθετήριο, (φωτό κάτω), ενώ θα λειτουργήσουν παράλληλα ως σύγχρονα Πνευματικά Κέντρα. Το δεύτερο έργο αφορά την ανέγερση ισόγειας οικοδομής με υπόγειο, πλησίον του ναού του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος συνάθροισης κοινού και εστιατόριο για τα «Γεύμα Αγάπης» που οργανώνει η Μητρόπολη, εξυπηρετώντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Πτωχός διαπίστωσε πως οι εργασίες στα δύο πρώτα κτήρια βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, ενώ για το κτήριο που θα στεγάσει τα «Γεύματα Αγάπης», παρατήρησε, «έχει περάσει από τα δύσκολα στάδια των εργασιών και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στην τοπική κοινωνία». Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Στην επίσκεψη τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, και Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο