Κορινθία

Σε κτηνοτροφική μονάδα της Καστανιάς το δεύτερο κρούσμα πανώλης

Επιβεβαιώθηκε και η νέα εστία πανώλης και μάλιστα σε τρεις εκτροφές, στην ορεινή Κορινθία και στην περιοχή Καρτέρι, στην Καστανιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κορινθίας. Ορίστηκαν οι Ζώνες Προστασίας και Επιτήρησης, με την πρώτη Ζώνη Προστασίας ακτίνας 3 χλμ γύρω από τη μολυσμένη εκτροφή, που περιλαμβάνει τις κοινότητες και τους οικισμούς: Λαύκα, Καρτέρι. Στη ζώνη απογράφησαν όλες οι εκμεταλλεύσεις που έχουν ζώα των ευαίσθητων ειδών, οι οποίες υποβάλλονται, περιοδικά, σε κτηνιατρική επιθεώρηση. Απαγορεύτηκε δε η κυκλοφορία και μεταφορά των ζώων των ευαίσθητων ειδών στους δημόσιους ή ιδιωτικούς δρόμους, εξαιρουμένων των οδών εξυπηρέτησης των εκμεταλλεύσεων. Οι έλεγχοι αφορούν 12 εκτροφές με 1.400 ζώα και έχουν ολοκληρωθεί.

H Ζώνη Επιτήρησης ακτίνας 10 χλμ γύρω από τη μολυσμένη εκτροφή, περιλαμβάνει τις κοινότητες Στυμφαλίας, Κυλλήνης, Δροσοπηγής, Καστανιάς, Καλλιάνων, Μάτιου, Μοσιάς, Μεσινού. Επίσης απογράφησαν όλες οι εκμεταλλεύσεις που έχουν ζώα των ευαίσθητων ειδών και επίσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία ζώων των ευαίσθητων ειδών στους δημόσιους δρόμους, εκτός εάν αυτά οδηγούνται σε βοσκοτόπους ή σε κτίρια ενσταβλισμού τους. Στη ζώνη αυτή οι έλεγχοι αφορούν 115 εκτροφές με 18.100 ζώα. Οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο