Επιχειρείν

Παρουσία Δήμα και Σταυρέλη η σύσκεψη στο Στεφάνι για τον ρόλο του Αστεροσκοπείου

Το Αστεροσκοπείο Στεφανίου, επισκέφτηκε μαζί με τον Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρελη, ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Εκεί συνάντησαν τον διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ Σπύρο Βασιλάκο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνο Γουργουλιάτο, τον πρόεδρο του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στεφανίου Αντώνη Παπαντωνίου και μέλη του συλλόγου, τον Peter Van der Wal, τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Ζούζα και άλλους ενεργούς πολίτες του Στεφανίου. Σκοπός της επίσκεψης, ανέφερε ο Χρ. Δήμας, «ήταν να δούμε πως μπορεί το Αστεροσκοπείο Στεφανίου να αποκτήσει μεγαλύτερη σύνδεση με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη διάχυση -την εκλαΐκευση- της επιστημονικής έρευνας στη κοινωνία και τους πολίτες». Τόνισε πως αυτή η επικοινωνία και συνεργασία ωφελεί όλους.

«Σύντομα έρχεται μνημόνιο συνεργασίας με τους τρεις φορείς (Δήμος, Πανεπιστήμιο και Αστεροσκοπείο Αθηνών) για την ανάδειξη του πρόσφατα ανακαινισθέντος δημοτικού αστεροσκοπείου» ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νίκος Σαυρέλης. Ο Δήμο,ς στην κυριότητα του οποίου ανήκει το αστεροσκοπείο, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, «είναι παρών και αναδεικνύει το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή», ευχαριστώντας όσους βρέθηκαν μαζί του εκεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο