ΔήμοιΚορινθία

Με πολλές δράσεις το κοινωνικό δίκτυο «Όλοι Μαζί» του Δήμου Κορινθίων

Στην έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του Κοινωνικού Δικτύου, «Όλοι Μαζί», προχώρησε ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων και μάλιστα ομόφωνα.

Η έγκριση εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την αναβάθμιση ήδη παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, όπως:

  • Το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο θα προσφέρει πλέον κάθε μήνατα απαραίτητα για την ανθρώπινη και αξιοπρεπή επιβίωση είδη παντοπωλείου, με διακριτικότητα και όπου είναι απαραίτητο και κατ’ οίκον.
  • Το κοινωνικό συσσίτιο, το οποίο θα προσφέρει έτοιμα γεύματα σε μοναχικά άτομα, αστέγους, ΑμεΑ, ηλικιωμένους και άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν δυνατότητα για διάφορους λόγους να μαγειρέψουν.
  • Το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο, το οποίο θα προσφέρει κάλυψη γενικής ιατρικής πρώτου βαθμού και φαρμακευτική κάλυψη (η τελευταία κατόπιν εξέτασης από τον γιατρό ή κατάθεση ιατρικής συνταγής).
  • Η κοινωνική ιματιοθήκη η οποία θα προσφέρει ρούχα και παπούτσια (κάθε μήνα, αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις), για ενήλικες και παιδιά, παιδικά παιχνίδια οικιακό εξοπλισμό κ.λπ, τα οποία θα είναι σε κατάσταση που θα προσδίδουν σεβασμό στον συνάνθρωπο, άλλως δεν θα γίνεται δεκτή η παραλαβή τους (όταν  πρόκειται για προσφορά)

Δράσεις για τους φοιτητές

Το δεύτερο αφορά την δημιουργία νέων προγραμμάτων και συγκεκριμένα:

  • Το πολύ σημαντικό «πακέτοφοιτητή», μία μεγάλη καινοτομία που περιλαμβάνει την αποστολή «πακέτου» με είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής. Το «πακέτο φοιτητή» θα φτάνει κάθε μηνά στην πόλη που σπουδάζει και διαμένει ο φοιτητής φυσικά, χωρίς επιβάρυνση του ιδίου ή της οικογένειάς του.
  • Το κοινωνικό βιβλιοπωλείο, θα προσφέρει σε δικαιούχους κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας σχολικό υλικό, όπως γραφική ύλη, τετράδια, σχολικές τσάντες .
  • Το κοινωνικό πλυντήριο, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες πλυσίματος και καθαρισμού ρούχων, με προτεραιότητα σε αστέγους και ανθρώπους που ζουν σε ακατάλληλα οικήματα
  • Το κοινωνικό κομμωτήριο, στο οποίο θα παρέχει προφανώς θα προσφέρει υπηρεσίες κουρέματος
  • Την ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο