KR Tempo

Ακούμε τους Νέους. Το ρεσιτάλ πιάνου της Αγγελικής Γιαννοπούλου στο Καλογεροπούλειο

Ένα ρεσιτάλ πιάνου θα παρουσιάσει στην Κόρινθο η Αγγελική Γιαννοπούλου, διακριθεισα του διαγωνισμού «Ακούμε τους Νέους 2023», που διοργάνωσε στην Κορινθία το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλορεροπούλειου, στην Κόρινθο, (Αράτου 74). Πλάι της, ο παγκοσμίου φήμης κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης, με τον οποίο θα ερμηνεύσουν έργα των Ravel, Debussy, Chopin, Levina, Bach και Poulenc.

Το ρεσιτάλ θα ηχογραφηθεί και θα παρουσιασθεί στις 10 Ιανουαρίου από το 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και την εκπομπή του Χρίστου Παπαγεωργίου.

Στο διαγωνισμό «Ακούμε τους Νέους 2023», έλαβαν μέρος 56 νέοι μουσικοί εκ των οποίων η επιτροπή, αποτελούμενη από τους Θοδωρή Τζοβανάκη, Σπύρο Μουρίκη, Νίκο Μάνδυλα και Παναγιώτη Θεοδοσίου, επέλεξε 10 υποψήφιους. Από αυτούς ο Γιάννης Βακαρέλης ξεχώρισε τρεις, μεταξύ αυτών την Αγγελική Γιαννοπούλου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τρία ατομικά ρεσιτάλ, μία ηχογράφηση (που θα μεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα) και δύο κοινές συναυλίες, μια στην Αρχαία Μεσσήνη, με την συμμετοχή της Αγγελικής Γιαννοπούλου και μία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 25 Φεβρουαρίου.

Η Αγγελική Γιαννοπούλου, λίγο πριν το ρεσιτάλ στη Κόρινθο, ευχαριστεί με ανάρτησή της την διευθύντρια του Ιδρύματος στην Κόρινθο που διοργάνωσε τον διαγωνισμό «Ακούμε τους Νέους», Μαρία Χρισταρά και την Πόπη Μαλαπάνη για αυτή την υπέροχη ευκαιρία που της δίνουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο