Κορινθία

Με την εκδήλωση για τα παιδιά των ιερέων και οι υποτροφίες της Μητρόπολης Κορίνθου

Στο Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο εκδήλωση για τα παιδιά των ιερέων της Μητρόπολης και των συνεργατών του Μητροπολίτη και μαζί η ετήσια εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών και φοιτητριών της Μητρόπολης «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2024».

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος καλωσόρισε τα παιδιά των ιερέων και των εργαζόμενων στην Μητρόπολη, καθώς και όλους του φοιτητές και τις φοιτήτριες, ενώ στον χαιρετισμό του επεσήμανε, με την γνωστή ρήση των προγόνων μας, «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος», ότι η ζωή χωρίς γιορτές, είναι ένας μακρύς δρόμος χωρίς ξενοδοχείο, για να μας ξεκουράσει. «Η εορτή αυτή θεσπίστηκε, ώστε οι ιερείς μας και οι οικογένειές τους να συνεορτάζουμε τα ιστορικά γεγονότα, να τηρούμε τα έθιμά μας, να κόψουμε την Βασιλόπιττά μας, να λάβουν τα παιδιά μας τα δώρα τους και να αισθανθούν ότι η Ι. Μητρόπολη και ο Επίσκοπός ξέρουν να τα τιμούν και να τα αγαπούν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος στον νέο Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη, στον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Παπαϊωάννου, που κάθε χρόνο προσφέρει δώρα στα παιδιά της Μητρόπολης, στον Δημοτικό Σύμβουλο Βαγγέλη Γεωργακόπουλο και στον επιχειρηματία Χρήστο Πιέτρη, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η παρουσία τους «μας ενθαρρύνει, μας κάνει να αισθανόμαστε δύναμη και κουράγιο και μας δηλώνει  ότι η τοπική μας εκκλησία δεν είναι μόνη Της στο έργο που επιτελεί. η χρονιά που ανέτειλε όσο δύσκολη κι αν είναι με την πίστη στον Χριστό να γίνει εύκολη και οι δυσκολίες να αντιμετωπιστούν με ευκολία».

Ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιερείς και τα εκκλησιαστικά συμβούλια που προσέφεραν τις 100.000 ευρώ για τους φοιτητές αλλά και τις 60.000 ευρώ που προορίζονται για τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές που φοιτούν στο πρόγραμμα συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς με την χάρη του Θεού, από το έτος 2006 έως και σήμερα, έχουν δοθεί, για την ενίσχυση των φοιτητών 1.730 βιβλιάρια με το προσφερθέν συνολικό χρηματικό ποσόν να ανέρχεται σε 1.441.300 ευρώ.

Ο Δήμος θα βραβεύει πλέον τους επιτυχόντες

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος επισήμανε ότι ο Δήμος και η Μητρόπολη Κορίνθου θα πορευτούν μαζί στους ίδιους δρόμους και στα ίδια μετερίζια για το κοινό καλό, έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα κοντά στον Μητροπολίτη και την τοπική μας εκκλησία, τόσο προσωπικά όσο και ως φορέας. Προανήγγειλε δε, εμπνευσμένος από την Μητρόπολη Κορίνθου, την επαναφορά βράβευσής και από τον Δήμο Κορινθίων, καθηγητών και ιερέων στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, την βράβευσή μαθητών, που εισέρχονται στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς επίσης και ένα άμεσο πακέτο προσφοράς για τους Κορίνθιους Φοιτητές, που φοιτούν μακριά από την Κόρινθο.

Τα παιδιά έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ο Μητροπολίτης ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιττα, από την οποία προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους δέκα «τυχερούς» που «έτυχαν το φλουρί». Ακολούθως, μαζί με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, μοίρασαν τα δώρα σ’ όλα τα παιδιά, τα οποία με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους πατέρα δέχθηκαν ευχαριστώντας τους θερμά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο