Δήμοι

Β. Νανόπουλος. «Το χαράτσι της αύξησης των δημοτικών τελών έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Σταυρέλης»

Χαράτσι αποκαλεί την αύξησης των δημοτικών τελών στο δήμο Κορινθίων ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, τις οποίες χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες και άδικες.

«Η παράταξη του κυρίου Σταυρέλη αποφάσισε αυξήσεις δημοτικών τελών, αδικαιολόγητα, σε ύψος 30% για την πόλη τη Κορίνθου, 43% για την Σολυγεία και 75%  για τον υπόλοιπο δήμο. Γιατί άραγε αυτή η αγάπη για τα χωριά;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Νανόπουλος. Θυμίζει πως στα τέσσερα χρόνια της δικής του δημοτικής θητείας, «με σωστή διαχείριση δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη». Ο πρώην Δήμαρχος παρατηρεί πως ο κ.  Σταυρέλης «αποδεικνύει την έλλειψη διοικητικής πείρας που έχει».

«Ήταν πάντα στο απυρόβλητο και όχι σε θέση ευθύνης διοικητικής, όπως και τώρα που μοίρασε σε αντιδημάρχους – 12 μίνι δημάρχους – τη διοίκηση και ο ίδιος απλά προεδρεύει και περιοδεύει» συνεχίζει ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής ο πρώην Δήμαρχος, ενώ επιχειρεί να θυμίσει και πάλι πως για πολλά χρόνια ο νυν Δήμαρχος ήταν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, ενώ αρνήθηκε θέση αντιδημάρχου.

«Αδυνατεί ή δεν θέλει να καταλάβει την πρότασή μας που επιτρέπει να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη» υπογραμμίζει ο Βασιλης Νανόπουλος, ο οποίος πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο «να ληφθεί υπόψη η μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού κατά 70% στην κατανάλωση, να περιοριστούν οι 676.000 ευρώ για συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων από ιδιώτες στο ύψος της δικής μας δαπάνης του 2023 και να αξιοποιηθεί το ταμειακό υπόλοιπο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που είναι 4,8 εκατομμύρια ευρώ συν  άλλα 2 εκατ. ευρώ που βρίσκονται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και έχει  ζητήσει και συμφωνήσει να μεταφερθούν στο δήμο». Στη συνέχεια, διερωτήθηκε: «Με τόσα χρήματα στο ταμείο γιατί αυξάνονται τα δημοτικά τέλη;» και συνέχισε στον ίδιο τόνο, διαπιστώνοντας πως ο Δήμαρχος προανήγγειλε και νέα αύξηση.

Δεν χρειάζονταν οι αυξήσεις

Κατά τη γνώμη του Βασίλη Νανόπουλου, ο Δήμος Κορινθίων «αξιοποιώντας τους υπαλλήλους του, βελτιώνοντας την ανακύκλωση και την ανταποδοτική ανακύκλωση, αλλά και ελέγχοντας τα κόστη διαχείρισης του Δήμου στην συντήρηση των οχημάτων, μπορεί και πρέπει να μην κάνει καμία αύξηση». Κάνει δε λόγο για προσπάθεια που γίνεται από τη νέα δημοτική αρχή να αποσείσει τις ευθύνες της μεταφέροντας τις αλλού, παρατηρώντας πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία τύχη.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος διαχειρίζεται και αποφασίζει τώρα για το δήμο. Ο Δήμος ενώ έπρεπε να συμμερίζεται τις δυσκολίες που περνούν οι αγρότες μας και γενικότερα όλοι οι πολίτες λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής συγκυρίας διαλέγει την εύκολη λύση της επιβάρυνσης των πολιτών» συνεχίζει ο κ. Νανόπουλος στην ανακοίνωσή του.

Κάνε λόγο για θέμα στοιχειώδους δεοντολογίας, θυμίζοντας πως στις 24 το περασμένου Αυγούστου, δημοσίως ο Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος τότε Νίκος Σταυρέλης, «δεσμεύτηκε για μείωση των δημοτικών τελών λέγοντας επί λέξει τα εξής: Δεσμευόμαστε με συγκεκριμένο πλάνο να υλοποιήσουμε την μείωση των δημοτικών τελών στις αρχές του 2024». Κλείνοντας, κάνει λόγο για έλλειψη συνέπειας και αξιοπιστίας, αλλά και για άγνοια του νέου Δημάρχου και για προεκλογικά τεχνάσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο