ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Δημ. Πτωχός συνάντησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά

Ο Επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέφτηκε το στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι και ενημερώθηκε για τα 29 βαρέα μηχανήματα που βρίσκονται εκεί και τα οποία διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχοντας προμηθευτεί αυτά με πιστώσεις από το ΠΕΠ 2014 – 2020.

«Μηχανήματα έτοιμα να συνδράμουν, όποτε απαιτηθεί, για την κάλυψη αναγκών της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και της χώρας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Πτωχός, που συνόδευε τον Επίτροπο στην επίσκεψή του στον χώρο του στρατοπέδου. Σε εκδήλωση που ακολούθησε στην Κόρινθο, παρουσία του κ. Σχοινά, ο Περιφερειάρχης Δημ. Πτωχός μίλησε για το ρόλο της Πελοποννήσου στην πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και τις νέες προκλήσεις που αναδύονται. «Στη νέα δυναμική πορεία της χώρας μας, μέσα σε μια Ευρώπη που αίρεται στο ύψος των περιστάσεων, εμείς εδώ έχουμε οραματιστεί τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου και μπροστάρη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Επανέλαβε πως προεκλογική του δέσμευση και φυσικά, επιδίωξή του πλέον, «είναι η Πελοπόννησος του 2028 να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα. Αναπτυξιακό μοντέλο, προσέλκυση επενδύσεων, βιωσιμότητα, προστασία του περιβάλλοντος».

Μίλησε για νια Περιφέρεια Πελοποννήσου με σύγχρονες υποδομές, κοινωνικό πρόσωπο, με έμφαση στην ψηφιοποίηση και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, ενημέρωσε τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, «εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το θέσαμε υπ’ όψιν των συμπολιτών μας και εκείνοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους» ανέφερε ο Περιφερειάρχης. «Κι εδώ και τρεισήμισι μήνες, κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να το κάνουμε πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Αξιοποίηση του «Πελοπόννησος 2021-2027»

Σχετικά με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», ο Δημ. Πτωχός, έκανε λόγο για κινητικότητα σε όλους τους διακριτούς τομείς πολιτικής, εξασφαλίζοντας συνέργειες με τα άλλα Προγράμματα του ΕΣΠΑ πάντοτε στο βωμό της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών.

ενδεικτικά, αναφέρθηκε στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών, στον τομέα των οδικών έργων, αλλά και στον εξίσου κρίσιμο τομέα του περιβάλλοντος, θέτοντας τρία συγκεκριμένα σημεία που δεν είναι άλλα από: 

  • Την ορθολογική διαχείριση των υδάτων.
  • Τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής που θα οδηγήσει στην λήψη αναγκαίων μέτρων.
  • Την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σχετικά με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας που ξεκινούν από έργα υποδομών για σύγχρονα σχολεία, νοσοκομεία και μουσεία και φτάνουν έως μια σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες. Τέλος, στάθηκε στο στόχο της πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Ανάπτυξη Περιοχών της Περιφέρειας.

«Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά. Μόνο ενωμένοι, μόνο με συνέργειες, και κυρίως μόνο με αναπτυγμένη περιφερειακή συνείδηση, μπορούμε να προχωρήσουμε» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Περιφερειάρχη. «Κι αν κάποιες περιοχές είναι σε κάτι πιο προνομιούχες, αυτές, θα στηρίξουν και τις υπόλοιπες» συνέχισε με έμφαση, για να καταλήξει: «Όταν μιλάμε για ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μιλάμε πάντα για ανάπτυξη βιώσιμη και για ανάπτυξη που αφορά ολόκληρη την Περιφέρειά μας. Κανείς και καμία δεν θα μείνει πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο